nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, torna a Prada de Conflent

nurukundo2005 | 22 Agost, 2007 17:50 | facebook.com google.com

Amb el títol l'Orquestra dels PPCC el diari Avui (25-06-2007), a la secció Cultura i Espectacles publica article signat per Marta Porter on informa que el compositor i director Salvador Brotons torna a reunir joves intèrprets musicals procedents d'arreu dels Països Catalans, amb els quals reestrena obres inèdites del compositor Jaume Pahisa


El compositor i director Salvador Brotons

"Per als joves és molt important tocar el repertori clàssic, però un dels objectius de l'orquestra és també recuperar composicions catalanes oblidades i que es troben enterrades en arxius, recuperar el patrimoni musical català", argumenta Brotons.

Per això, l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans que l'any passat ja oferí un concert a l'Abadia de Sant Miquel de Cuixà on enregistrà el seu primer disc, torna a fer-s'hi present enguany en el marc de la celebració de la Universitat Catalana d'Estiu a Prada de Conflent, on ja fa dies que corren els membres de l'OJIPC.

L'any passat hi assistí i, sota la direcció del mestre Salvador Brotons, contribuí a difondre el patrimoni musical català, pel que fa a compositors com Manuel Palau, Enric Morera, Eduard Toldrà o Pau Casals, aconseguint d'emocionar tothom que va poder escoltar-la a l'acte de cloenda de la XXXVIII edició de la Universitat Catalana d'Estiu.

L'entitat Forum Musicae que presideix la professora mallorquina de música Magdalena González i Crespí, s'encarrega de l'organització d'aquestes trobades singulars, que arrepleguen una norantena de joves d'arreu dels Països Catalans.

Enguany, con queda reflectit també al Diari de Prada, el Diari de la Univesitat Catalana d'Estiu, la jove orquestra és de bell nou a la UCE.

Per al 24 d'agost de 2007, a les 21:00 hores, el dia de Sant Bartomeu, “que aboca l'aigua pertot arreu”, i convida a fer festa grossa a tants indrets dels Països Catalans (Artà, Benicarló, Capdepera, Consell, Ferreries municipi de Menorca), Igualada, Massalcoreig, Montuïri, Osona, Palafrugell, la Riera de Gaià, Sant Antoni (Eivissa), Sant Bartomeu del Grau, Sitges, Sóller, Solsona, Tordera, Ulldemolins...), s'ha programat la realització del concert d'enguany a càrrec de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans amb obres de Matilde Salvador, Jaume Pahisa, Joaquim Serra i Modest P. Musorgskij a l'Abadia de Sant Miquel de Cuixà, sota la direcció del mestre Salvador Brotons

Dos dies després, diumenge 26 d'agost a les 20:00 hores, l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans actua de bell nou i tria el municipi alacantí de Mutxamel per presentar el seu primer concert al País Valencià.


Casa de la Cultura de Mutxamel

Hi és molt ben acollida pel regidor de Cultura de l'Ajuntament, Adrián Carrillo, que dóna suport a aquest projecte que pretén recuperar i donar a conéixer el patrimoni musical de Catalunya, Balears i País Valencià.


Adrián Carrillo Valero, regidor de Serveis Socials,
Cultura, Patrimoni, Patrimoni Cultural, Patrimoni
Municipal del Sòl, Participació Ciutadana
de l'Ajuntament de Mutxamel

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb