nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, al Diari de Prada

nurukundo2005 | 20 Agost, 2007 22:10 | facebook.com google.com

El Diari de Prada, que és el Diari de la Universitat Catalana d'Estiu que se celebra -i que es publica- a Prada de Conflent, en ocasions diverses es fa ressò de la presència als peus del Canigó de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, una de les iniciatives que neix a Mallorca l'any 2004, impulsada pel Forum Musicae. Centre de dinamització dels ensenyaments musicals, que presideix la professora mallorquina de música Magdalena González i Crespí.

Amb el títol La jove orquestra de nou a la UCE el Diari de Prada de 17 d'agost de 2007 recull que, per segon any consecutiu, l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (OJIPC) es reuneix a Prada per a la seva trobada anual.

Indica que setanta joves d'entre 18 i 26 anys passen vuit hores diàries assajant, per grups i conjuntament, amb l'ajuda del director Xavier Brotons i onze professors, tres assistents de direcció i diversos organitzadors.

Assenyala que es tracta d'una trobada amb dos objectius: donar a joves d'arreu dels Països Catalans la possibilitat d'iniciar-se en la pràctica de l'orquestra simfònica i alhora recuperar compositors catalans injustament oblidats.

Ja l'any passat apareixien publicades al Diari de Prada algunes dades relacionades amb la participació de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans en la Universitat Catalana d'Estiu.

Jove esclat de música és el títol amb què hi apareix publicada el 24 d'agost de 2006 la notícia relativa a la seva presència, la seva arribada a la Catalunya del Nord, i la seva oferta d'un concert a l'Abadia de Sant Miquel de Cuixà.

El 13 de maig de 2006, a la secció d'enllaços de la pàgina web de la Universitat Catalana d'Estiu s'assenyalava que l' Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans havia nascut a Mallorca l'any 2004, impulsada pel Forum Musicae. Centre de dinamització dels ensenyaments musicals a les Balears , amb la intenció de consolidar-se com un agent cultural que aplegui joves d'entre 18 i 26 anys, dels diferents àmbits de la mateixa cultura (Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya Nord, Franja de Ponent, Illes Balears i el País Valencià)

El Diari de Prada del 25 d'agost de 2006 passava informació relativa a la procedència dels músics que conformen l'OJIPC i algunes dades relatives a joves procedents de l'Alguer.

Enguany continuen reflectint-s'hi dades certes que confirmen que la presència de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans esdevé una de les iniciatives més singulars que es despleguen en el marc de la realització de la Universitat Catalana d'Estiu a Prada de Conflent.

El Diari de Prada n'és, i en dóna, testimoniatge fefaent, molt bo.

Al programa Contrapunt del 24 d'agost de 2007 de l'emissora Catalunya Música, el crític Xavier Xavarria dóna el seu parer sobre la presència, l'actuació i el sentit de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans a l'Abadia de Sant Miquel de Cuixà, a la Catalunya Nord, el 24 d'agost de 2007.

També se'n pot veure una referència interessant a l'article signat per Josep Sort que porta el títol Tot escoltant l'OJIPC.

Al recull de premsa que fa l'entitat Forum Musicae es veu la incidència forta que té l'OJIPC als mitjans de comunicació d'arreu dels Països Catalans, durant tot aquest estiu.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb