nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Mallorca sense Fam, al Consolat de Mar

nurukundo2005 | 25 Febrer, 2011 12:59 | facebook.com google.com

Contra la fam creixent a l'illa, Mallorca sense Fam

Els senyals d'alarma, els llums d'emergència, fa temps que romanen encesos a Mallorca. Com també les sirenes ensordidores que sonen, denunciant la situació de fam que famílies mallorquines, cada cop més nombroses, es veuen empeses a haver de travessar.

Des d'aquella maleïda tardor de 2007, la situació es va tornant cada cop més insostenible, per a més gent d'aquesta illa nostra!

Dos anys després d'aquella malifeta, ocasionada per l'afany d'uns quants d'anar-se acaramullant riqueses a costa d'empobrir-hi i espoliar-ne multituds, neix a Mallorca una iniciativa que mira de fer-hi front: Mallorca sense Fam.

L'empresari Bernat Vicens, president de l'entitat Drets Humans de Mallorca -associació mallorquina creada l'any 1974-, s'hi posava al front.

S'està posant en marxa amb caràcter d’urgència -afirmava Bernat Vicens una recollida de fons per ajudar a atendre aquesta imperiosa necessitat, i llevar (o que minvi) aquesta vergonyant situació. No se sap la duració que tendrà aquest objectiu. Però sí sabem que serà almanco durant tot el temps que les actuals circumstàncies de crisi social i econòmica s’allarguin. La qual cosa, per desgràcia es previsible que duri fins a finals de l’any 2010...

Gairebé quatre anys després que s'iniciàs la “crisi sistèmica, econòmica, ecològica i financera”, provocadora de situacions veritablement dramàtiques a l'illa de Mallorca, el president Francesc Antich s'ha posat en contacte amb els responsables màxims de Mallorca sense Fam, manifestant-los l'interès d'entrevistar-s'hi. La reunió és prevista per a divendres, 25 de febrer, a la seu de la Presidència del Govern de les Illes Balears; sobre la qual es podrà tenir una informació posterior més acurada.

Una oportunitat molt bona per fer-li arribar la tasca que fa Mallorca sense Fam, com també les preocupacions, reivindicacions i demandes que s'hi precisen.

”Parlau-li clar i català -se'ls ha dit per part d'alguns membres de l'associació- sobre la situació terrible que s'està vivint a molts àmbits i sectors de la nostra societat illenca! Qui més qui manco, quan s'hi acosten, acostumen a no dir-li allò que hi pertoca i a dir-li només allò que ja sap... Si fins i tot el bisbe ha perdut els papers, davant de tanta misèria acumulada al nostre entorn més immediat...”

Observacions que l'empresari, alhora que president de Drets Humans de Mallorca, Bernat Vicens, ha agraït profundament, assegurant que li parlarà clar, i posarà damunt la taula les problemàtiques greus amb què es topa contínuament, amb centenars (milers) de ciutadans que passen fam a Mallorca.

Segons alguns observadors qualificats, entesos en la matèria, hores d'ara “no hem vist 'res' d'allò que encara ens queda per veure.”

Potser tenguin raó, davant dels fets més recents que estan passant a una regió tan propera de nosaltres com és ara el Nord d'Àfrica tan “canviant”.

Caldrà que qualcú ens esperonegi a tots plegats, per tal de posar-hi remei, aviat i de debò. No sembla que resulti suficient desitjar salut i coratge; també hi faran falta moltes i grans dosis de lluita i resistència!

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb