nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

A favor de qui està, l'Ajuntament de Palma, dins el poblat gitano de Son Banya?

nurukundo2005 | 25 Gener, 2011 12:54 | facebook.com google.com

Les trenta famílies expulsades de Son Banya tenen xalets fora del poblat. “Cort assegura que els gitanos que seran desallotjats per la força tenen molts doblers i no rebran ajuda municipal”.

Amb aquests titulars apareix publicada una informació al Diari de Balears (dilluns, 24 de gener de 2011).
Des del primer moment, recull mostres d'adhesió diverses a l'actuació municipal anunciada pel regidor de Benestar Social a l'Ajuntament de Palma, Eberhard Grosske.

Un ciutadà de Palma em fa a saber, astorat, que, dues hores després que hi hagués penjat un comentari, aquest va desaparèixer del fòrum obert, sense cap casta d'explicació.

Jo també m'hi he quedat, astorat, en veure que continuen apareixent-hi més mostres de suport al regidor palmesà -majoritàriament racistes a més no poder-, mentre no hi torna a aparèixer per a res aquell altre comentari més “crític” amb l'actuació municipal al poblat gitano de Son Banya, que deia així:

"Jugues brut, Grosske, i ho saps. Per això la gent d’esquerra et deixa tot sol. Has de menester algun trumfo electoral per tal de sobreviure i no tens cap escrúpol. Fots grapada, com la dreta més immoral, en el redol on s’hi conra la xenofòbia més propera al nazisme. Vols “tocar de mort” (és el teu llenguatge) a tota la miserable població de Son Banya. Explotes el “cap de turc” d'una petita minoria com “la Paca”, una desgraciada illetrada que amaga els doblers dins borses de fems i construeix un xalet il·legal davant tothom dins Son Banya. Per què no dius que més de la meitat de les comunicacions de desallotjament són a propietaris de tombes familiars? L’abús de poder, es diu “prevaricació” i tu la practiques magistralment amb la gent més abandonada i castigada de Palma amb la falsedat que lluites contra la droga. Molt valent! Tothom sap que els vertaders cartells de la droga a Mallorca són paios, mallorquins, i encara és l’hora que els en toquin un pèl."

Com a ex-regidor a l'Ajuntament de Palma, que va fer-hi moltes passades pel barri de Son Banya, només se m'acut de suggerir-li al responsable de Benestar Social actual, que miri de no confondre el cul amb les témpores.

Si s'hi hagués fet present més sovint, pentura hauria après a distingir una mica més clarament aquelles famílies gitanes que, vivint a Son Banya, han donat exemple de gent treballadora -des dels inicis de la seva arribada a Mallorca-, i aquelles altres famílies gitanes que s'hi han anat folrant amb el mal negoci de la droga.

Malauradament aquest govern municipal, com tots els governs municipals que he conegut a Palma, s'han estimat més posar-se al costat d'aquestes que no d'aquelles...

Encara ara no ho entenc. I continuo romanent-hi ben astorat.

Cecili Buele i Ramis

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb