nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

La cultura popular, més viva que mai a Palma!

nurukundo2005 | 12 Gener, 2006 18:33 | facebook.com google.com

Mai no serem una gent prou agraïda cap a les dones i els homes que, en aquestes darreres dècades, s'han dedicat afanyosament a impulsar, promoure i difondre la cultura popular en aquesta ciutat i en aquesta illa que es diu Mallorca.

Certa gent, dedicada des de fa dècades a consolidar la cultura popular en diversos aspectes de la vida ciudadana, no solament no arriba a veure mai reconeguda a l’àmbit institucional la seva tasca, sinó que contínuament es topa amb dificultats que –una darrera l’altra- els van aixecant els successius governs i representants d’institucions públiques illenques, en particular l’Ajuntament de Palma.

La cultura popular a Palma, ni amb el govern presidit per l’exballadora mallorquina Catalina Cirer, se’n salva, dels intents de fer-la naufragar i destrossar-la!
Prova evident del caràcter superficial que comprotava!

A qui, amb motiu de les festes de Sant Sebastià 2006, ha tengut l’oportunitat d’escoltar les paraules –aparentment candoroses i com gairebé sempre enverinades- sortides de la boca de la regidora de Participació Ciudadana de l’Ajuntament de Palma, segur que se li han posat els pèls de punta; fins i tot si ja n’hi queden ben poquets, damunt la closca!
“Aquest Ajuntament fa sempre allò que vol i demana la ciutadania de Palma!”

Sí, sí, i sí!!!
No en faltaria d’altra! La ciutadania de Palma.
Ara ja ho sabem i ho tenim clar. Resulta que és la ciutadania de Palma –i no l’equip de govern que l’ha votat majoritàriament- és la ciutadania de Palma la que vol i demana que l’Ajuntament destrossi la plaça d’Espanya, les restes arqueològiques mil•lenàries, el parc de les Estacions, el pont del Tren, les festes populars.
Si la ciutadania de Palma ho vol i ho demana ¿quin bon governant ha de deixar de fer-ho?

A qui, amb una mica de paciència, encara li quedi temps i ganes d’endinsar-se en alguns d’aquests blogs que tan expressivament es manifesten a favor de la cultura popular a Mallorca, pot adonar-se que això no és d’ara, que la cosa ve d’enfora. No es tracta de cap bolet que hagi aparegut de sobte i aïllat. No.
La cosa està molt ben (mal)pensada, tramada i executada.

Ja l’any passat qualcú s’expressava en aquest sentit.
N’alertava i i parlava de Sant Sebastià, unes festes per la indignació.
També al•ludia a la Cercavila de Sant Sebastià 05 ens uns termes que ja aixecaven certa preocupació.
Avui mateix, hi reprodueix aquesta temàtica referint-se a Sant Sebastià Temàtic Park.
Cita altres blogs que també s’adhereixen al Manifest a la Cultura Popular que fa públic l’Obra Cultural Balear amb un rotund SÍ A LA CULTURA POPULAR.

Els fets són que, en comptes d’impulsar, promoure i protegir la cultura popular mallorquina a Palma, els diversos equips de govern del PP que han presidit l’Ajuntament de Palma propicien una contínua pèrdua dels símbols i les referències culturals més genuïnes.

Com a protesta per la marginació de la nostra cultura i per expresar un SÍ A LA CULTURA POPULAR, s’inicia un seguit de mobilitzacions per exigir canvis en aquestes maneres de fer que rebutgen les nostres arrels.

Per això l’OCB convida tothom a participar a la desfilada de cultura popular que partirà dissabte dia 14 de gener a les 11 hores de la font de la Rambla de Palma.
SÍ a la Cultura Popular!

Esquerra Republicana de Catalunya a les Illes dóna suport a la cercavila alternativa de Sant Sebastià i convida tothom a assistir-hi per mostrar al PP que la cultura popular és ben viva a Mallorca.
En un comunicat fet públic, el president de la Secció Local d’ERC-Palma, Alexandre Seguí, així ho ha expressat amb total claredat.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb