nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Associació Mallorquina per a la Salut Mental "Gira-Sol" TANCA PORTES!

nurukundo2005 | 25 Desembre, 2009 23:29 | facebook.com google.com

Més de 250 persones que pateixen malalties mentals greus i cròniques, com és ara l'esquizofrènia, veuen perillar l'atenció que els dispensa una associació creada fa quinze anys a Mallorca.

Un dia d'aquest es podrien trobar amb les portes tancades...
La manca de compromís ferm i responsable per part de les Administracions públiques, que no s'hi arriben a implicar a bastament, n'és la causa primera.

Dos dies abans de Nadal, han fet públic aquest MANIFEST:

“L’any 1995, un grup de pares i mares davant la inexistència de recursos que donessin atenció a les necessitats dels seus fills i filles amb una malaltia mental greu i crònica com era l’esquizofrènia, varen unir forces i esforços amb la intenció de crear un primer servei que respongués a aquesta situació de desprotecció.

El procés va esser llarg i costós, però poc a poc es va anar aconseguint introduir un equip de professionals que treballaren perquè es respectessin els drets fonamentals de les persones amb una discapacitat a conseqüència d’una malaltia mental, com són el dret a una feina digna i el dret a una integració social, entre d’altres, que cal recordar que són drets constitucionals als quals han de respondre els propis poders públics.

L’Associació Gira-sol és una entitat amb una visió, missió i valors encaminats a la integració social i laboral de les persones amb malaltia mental.

Però com entitat sense afany de lucre que és, no disposa de recursos propis per poder cobrir les despeses dels seus treballadors i infraestructures.

Així doncs aquesta Associació podrà, únicament i exclusivament mantenir la seva tasca i els seus propòsits, si pot comptar amb la implicació financera i econòmica de les administracions públiques de manera responsable.

L’Associació Gira-sol sap que l’atenció a les persones amb malaltia mental ha de ser integral, és a dir atenció bio-psico-social (treball, habitatge, atenció sanitària, participació en la comunitat...)

Tot i les dificultats pels escassos recursos de què disposa l’entitat, són moltes les persones a les quals dóna atenció, són molts aquells que confien en la nostra labor, i també són molts els que ens demanen ajuda i els hem de conformar amb una injusta llista d’espera.

Per poder continuar amb la nostra labor, necessitem d’un compromís ferm i responsable per part de l’Administració, i això vol dir que:

  • Que volem d’un compromís per part de l’Administració que ens asseguri la continuïtat dels nostres serveis, sense haver de lluitar any darrere any per assegurar-nos que hi podem seguir treballant
  • Que quan hi hagi un compromís financer, es respectin els terminis de pagament per tal d’evitar ofegar-nos amb pòlisses bancàries i amb el pagament dels seus interessos corresponents
  • Que s’acabi amb la sensació d’estar implorant i mendicant el compliment dels drets d’aquestes persones
  • Que deixem d’anar darrere de l’Administració i que sigui aquesta qui ens hagi d’encalçar a nosaltres

Aquestes exigències, valorem que són justes i raonables, i per a un Govern a on la política social adquireix un paper destacat en la seva praxis, no hauria de ser complicat complir-les.

Però malauradament, si això no es compleix amb una voluntat sincera i responsable, l’Associació Gira-sol es veurà obligada a tancar portes i passar el relleu a la pròpia Administració perquè es faci càrrec de totes les persones amb malaltia mental i els seus familiars atesos per Gira-sol (120 usuaris i famílies), juntament amb la llarga llista d’espera de persones que necessiten poder ser ateses a conseqüència de la seva malaltia mental (153 persones).”

Comentaris

agraïment

Cecili Buele i Ramis | 18/04/2010, 21:54

Com a germà major de n'Andreu Buele i Ramis, que morí inesperadament dia 13 d'abril de 2010, després d'haver-se dedicat intensament a la tasca d'impulsar una associació com GIRASOL, vull donar les gràcies, públicament, a tots els membres d'aquesta entitat mallorquina, per haver-hi acollit el meu germà Andreu, en la forma tan esplèndida com ho han fet durant aquests anys.

Alhora que els encoratj a continuar fent aqueixa labor tan necessària en una societat com la nostra.

Més que valorar les persones per la quantitat de doblers que tenen; parar esment als valors humans que escampen.

Moltes gràcies!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb