nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Presència cultural mallorquina a Egipte

nurukundo2005 | 28 Novembre, 2005 08:51

En uns moments en què, des de les més altes esferes del poder s’estan impulsant iniciatives tendents a establir Aliances de Civilitzacions o a revisar preses de decisió relatives a l’Euromed, resulta del tot gratificant poder comprovar que, en altres nivells, més culturals i socials, ja fa estona que s’estan donant passes per acostar la gent que viu a les més diverses regions de la Mar Mediterrània.

Molt gustosament reproduïm aquesta COMUNICACIÓ PELS CASTELLERS DE MALLORCA que acabam de rebre:

La participació al Congrés Final del projecte Veus mediterrànies. Història oral i pràctiques culturals a ciutats mediterrànies; que pertany al Programa Euromed Heritage II de la Unió Europea que ha tingut lloc a Alexandria (Egipte) entre l'11 i el 13 de novembre de 2005.
Hem estats presents:
Per part de l'equip de recerca MedVoices de la UIB els antropòlegs socials Marc Morell (coordinador/etnògraf) i Jaume Franquesa (etnògraf)
Els convidats de l'equip de MedVoices-UIB que són:
Joana Bardina (gestora del Centre Social Flassaders)
Joan Pasqual (secretari de l'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics - ARCA)
Liberto Santana (secretari de l'Associació de Veïns de Sa Calatrava): que va presentar dins de la taula rodona "Living in Cities" en el auditorium de la Biblioteca Alexandrina de les images per power-point de "EL PASSAT TRENCAT", descobriment i destrucció de una part de la Palma Romana al Bastió d'en Berard-Dalt Murada i de la comunicació de "El patrimoni intangible a Sa Calatrava: Un mirall per la cohesió social" en catalá amb traducció multiple al arab, anglés, castellá, francés, italiá i grec. En la presentació de les imatges, un total de 108 imatges, la nombre 89 es del 3d7 fet el dia 20 de març del 05 a ENFILAT PEL TSUNAMI, i correspon a las secuencies -al altres imatges- que fan menció a les manifestacións tradicionals, culturals, poetiques-musicals al Bastió d'en Berard -Dalt Murada-. L'auditorium de la Biblioteca Alexandrina asistien a l'exposició al entorn de unes 75 persones provinents entre altres llocs del mediterrani: Istambul, La Valletta-Malta, Chania-Grecia, Nicosia nord i sud, Beirut, Betlem, Alexandria, Creta, Marsella, Granada; i de Londres, Las Palmas de GC. i Lanzarote, representat d'entitats socials, universitats, de l'Unió Europea, i politics. L'exposició oral i d'imatges va ser acogida amb molta sorpresa per la contundencia de les imatges, i va agradar moltissim.

CONGRÉS:
TORNANT A LA MEDITERRÀNIA: HISTÒRIA ORAL I PRÀCTIQUES CULTURALS A LA MEDITERRÀNIA (Bibliotheca Alexandrina, Alexandria, Egipte; 11-13 de novembre 2005)
Aquest congrés ha estat l'acte final del Projecte Veus Mediterrànies. Dins del marc de la Bibliotheca Alexandrina es hem trobat acadèmics d'aquest projecte que s'encetà ara farà tres anys i mig i varis representants de la societat civil mediterrània. L'objectiu ha éstat el d'intercanviar coneixements, experiències i propostes sobre el patrimoni intangible dels barris històrics de les ciutats de la conca mediterrània.
Per a més informació: consulteu document adjunt i pàgina web oficial del Congrés.
Mes informació: Liberto Santana 637300804.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb