nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

I si tornàssim a implantar certs valors republicans...?

nurukundo2005 | 07 Desembre, 2009 09:55 | facebook.com google.com

Les pàgines 10 i 11 del Diari de Balears -6 de desembre de 2009, 31è aniversari de la Constitució espanyola- resulten més que eloqüents.

En format de foto carnet, apareixen els rostres de 38 persones relacionades amb la política.
Totes elles romanen imputades en processos judicials.
Es tracta de 4 dones i 34 homes (PP=25, UM=9, PSOE=2, ASI=1, càrrec de confiança del PP=1) que conformen una majoria aclaparadora: PP-UM, les dues formacions polítiques que durant més temps, i amb més membres en òrgans de govern, han administrat i representat aquestes illes nostres durat aquests darrers 32 anys de vida democràtica.

L'altre diassa comentàvem què no hi hauria passat, si en comptes d'anar així les coses, s'hi haguessin succeït d'una altra manera, i aquesta majoria aclaparadora hagués estat conformada per gent d'esquerres?!

Ni ens ho podíem imaginar...! Segur que hagués estat gros...

De manera incomprensible, emperò, almanco per a certs sectors de la nostra societat, sembla més tost que unes situacions com les que vivim i patim serveixen perquè les dretes s'estufin i les esquerres s'arrufin! Incomprensible!

O no. Pentura, al cap i a la fi, resulta molt més conseqüent del que pogués semblar a primer cop d'ull. Malauradament per al nostre poble.

Pentura s'esdevé conseqüència directe d'allò en què s'han convertit les esquerres del segle XXI al nostre entorn més immediat: plantejaments republicans arraconats; lluita de classes esmorteïda; monarquia entronitzada i intocable; distribució de la riquesa dins d'un calaix; sindicalisme domesticat; capitalisme enlluernador; alliberament dels pobles com a mera dèria; armamentisme creixent més que mai; colonialisme de gran intensitat amb xarxes mafioses; llibertat només aplicable als peixos grossos; igualtat com a quimera utòpica; medi ambient per al negoci a gran escala; solidaritat de boca i calla...

I si ens afanyàvem, de bon de veres, a tornar a implantar entre nosaltres certs valors republicans? Si més no, el respecte democràtic a una participació cívica més directa? Si més no, arreu dels Països Catalans...? Si més no, a Mallorca? Si més no, a Palma?

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb