nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Suport de Caixa Sabadell a l'entitat mallorquina Forum Musicae

nurukundo2005 | 05 Novembre, 2009 08:41 | facebook.com google.com

L'Obra Social Caixa Sabadell, ha repartit i lliurat un milió d'euros entre 136 projectes socials i culturals d'entitats sense afany de lucre de cinc comunitats autònomes de l'Estat espanyol: Catalunya, Madrid, València, Balears i Andalusia.

Els XXXVI Premis de l'Obra Social de Caixa Sabadell han finançat 114 projectes socials i 22 culturals d'entre els 502 que es varen presentar a aquesta convocatòria d'enguany.

Imatge del lliurament dels Premis Caixa Sabadell 2009, reproduïda al Diari de Balears el 6-11-2009, on figura Magda González, la primera per la dreta...
(Foto: Diari de Balears, 6-11-2009

Com ja s'havia anunciat amb anterioritat, dimecres, 4 de novembre de 2009 -aniversari de tants fets que marquen la nostra història contemporània (Tutankamon, UNESO, Azaña, Barack Obama...)- l'Obra Social Caixa Sabadell atorgà a l'entitat mallorquina Forum Musicae, impulsora i creadora de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (OJIPC) un d'aquests premis.

Mitjançant la signatura d'un conveni per part de Magda González, presidenta de l'entitat mallorquina Forum Musicae, Caixa Sabadell li atorgava una quantitat d'euros que serveixen d'ajut per a l'enregistrament i edició posterior del CD que l'OJIPC ha gravat amb els concerts d'enguany.

No és aquesta la primera vegada que l'Obra Social Caixa Sabadell patrocina aquesta iniciativa singular que comporta la creació d'una orquestra simfònica integrada per joves d'entre 18 i 26 anys d'arreu dels Països Catalans.

A l'enregistrament del I Volum de la col·lecció Compositors dels Països Catalans, editat l'any 2007, entre d'altres suports, hi figurava també l’Obra social Caixa Sabadell.

Aleshores s'havia contribuït a difondre tres simfonies inèdites d'Enric Morera (Somni, Indíbil i Mandoni i Pàtria) que s'havien estrenat el 24 d'agost de l'any 2006 al concert de l'Abadia de Sant Miquel de Cuixà, en el marc de la Universitat Catalana d'Estiu.
També s'hi incloïen les obres que s'havien interpretat d'Eduard Toldrà (Camperola), Manuel Palau (Marxa burlesca) i Pau Casals (Sant Martí de Canigó).

Gràcies a suports com aquest, l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans ha pogut arribar a celebrar enguany el seu cinquè aniversari. En un àmbit d'actuació cultural que, indubtablement, no resulta gaire fàcil en aquests temps que corren.

Tant de bo que l'OJIPC -”el nostre exèrcit sonor”- pugui continuar fent el seu camí.
La fita propera queda ben marcada i emmarcada al Palau de la Música Catalana, durant la primera quinzena del mes d'abril de 2010, amb un concert dirigit pel mestre Salvador Brotons i la participació de dos cors, un català i un basc.

Mallorca, 5 de novembre de 2009.swf

Crida poderosament l'atenció que l'OJIPC, una iniciativa cultural mallorquina, vagi rebent molt més suport de l'Obra Social Caixa Sabadell que d'altres obres socials de caixes més acostades a la Roqueta...

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb