nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

El Grup Blanquerna més actiu que mai

nurukundo2005 | 19 Novembre, 2005 18:01

Amb la Sala del Centre Cultural s'Escorxador de Palma plena de gom a gom, el Grup Blanquerna realitza unes jornades d'estudi i formació, adreçades sobretot a la gent jove de Mallorca, insistint en la necessitat de defensar-hi amb fermesa els valors culturals més genuïns.

Ha plogut molt, des que es varen fer les fotos de l’esquerra –en unes Jornades del Grup Blanquerna a Lluc, publicades al llibre Pensar el tercer mil•lenni editat per Lleonard Muntaner l’any 1999, realitzades per Pere Carmona- i aquestes altres fotos fetes dissabte, dia 19 de novembre de 2005 al Centre Cultural de s’Escorxador de Ciutat.

Tot i el pas del temps, el Grup Blanquerna continua mantenint-se feel al projecte que l’any 1985 ja duien al cap i al cor alguns patriotes: organitzar uns seminaris de reflexió i estudi, oberts principalment a la gent jove de Mallorca que es volgués prendre i plantejar seriosament el futur d’aquest tros de país.

Es tracta, com s’hi diu, d’una utopia compartida per molta de gent.

El nom del Grup Blanquerna marca la filosofia que, des de bon començament, acompanya aquest col•lectiu de gent somniadora: personatge lul•lià que representa les més pures i engrescadotes utopies de les lletres catalanes.

Blanquerna és qualque cosa més que el nom d’un carrer de Palma situat al barri de Bons Aires, apropat al Centre Cultural de s’Escorxador!

És l’herència d’un passat suggerent, l’empenta per planejar des de la realitat que ens envolta un projecte cap a l’esdevenidor, bategant d’esperança.

Amb el títol Mallorca i Europa: identitat i progrés, el setembre de 1985 se celebra a Lluc el primer seminari de formació i estudi del Grup Blanquerna, un seminari que des de llavors ençà, gràcies a l’empenta de persones com Climent Garau, Josep M. Magrinyà, Francesca Bosch, Tomeu Martí, i d’altres, s’ha anat organitzant cada any amb la participació de centenars de joves que hi acudeixen amb moltes ganes d’aprendre i compartir.

Enguany aquesta trobada es fa a Ciutat.

Precisament pocs dies abans que s'hi celebri un esdeveniment que pot resultar força significatiu i transcendent en la tasca encomanada a una entitat que precisa de gent jove per tirar endavant, l’Obra Cultural Balear, la qual és a punt de celebrar l’assemblea general que ha d’escollir una nova Junta Directiva.

L’única candidatura que s’hi presenta, Més x l’Obra no s’amaga d’assenyalar com a punt del seu programa, a l’apartat dedicat a la Creació de discurs: què farem:
Promoure, en col•laboració amb el Grup Blanquerna, jornades de formació per als socis i treballadors de l’entitat

Amb gent com aquesta, val la pena engrescar-se a treballar per enfortir els lligams que uneixen tanta gent, tants de grups, col·lectius i entitats que senten la necessitat de treballar amb més intensitat que mai a favor de Mallorca i del conjunt dels Països Catalans.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb