nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

L'OJIPC, a l'Institut d'Estudis Baleàrics, presenta la Temporada 2009

nurukundo2005 | 28 Juliol, 2009 15:50 | facebook.com google.com

Dimarts, 28 de juliol, a les 12 del migdia, l’OJIPC (Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans) presenta els concerts que realitzarà el 23 i 26 d’agost a la Universitat Catalana d’Estiu de Prada i al Palau de Congressos d’Eivissa.

L’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (OJIPC) serà l’encarregada de cloure, el 23 d’agost a l’abadia de Sant Miquel de Cuixà de Prada, la XL Universitat Catalana d’Estiu amb un concert amb obres d’Isaac Albéniz, Jaume Mas i Porcel, Vicent Asencio i Rimski-Kórsakov, que dirigirà Salvador Brotons. L’actuació serà enregistrada per l’emissora Catalunya Música.

L’orquestra, formada per joves procedents de tots els territoris de parla catalana i impulsada per l’entitat mallorquina Forum Musicae, repetirà el concert el 26 d’agost al Palau de Congressos d’Eivissa.

A més d'aquestes dues actuacions, també es fa la presentació pública d'aquestes altres iniciatives musicals:

 • - el nou Cor Jove dels Països Catalans,
 • - el Premi de Composició Matilde Salvador per a compositors de fins a 35 anys,
 • - l’edició de l’obra editada amb motiu de l’any Mas Porcel
 • - i el gran concert del 5è aniversari de l’Orquestra al Palau de la Música Catalana.

La roda de premsa informativa es realitza a la seu de l'Institut d’Estudis Baleàrics (Carrer dels Paraires, 24, 5è. Palma.), amb l'assistència de representants de les Institucions impulsores del Projecte:

 • Josefina Ramis, Departament de Joventut del Consell de Mallorca
 • Rosa Barceló, Departament Cultura del Consell de Mallorca
 • Joan Artigues, Direcció General de Joventut del Govern Balear
 • Guillem Cortès, Direcció General de Cultura del Govern Balear
 • Sebastià Serra, president de l'IEB
 • Magdalena González i Crespí, presidenta de Forum Musicae, entitat fundadora de l'OJIPC

L’OJIPC, que des de fa tres anys col·labora amb la Universitat Catalana d’Estiu i té previst tenir com a seu el futur Centre Pau Casals de Prada de Conflent, compleix cinc anys.

Com a motiu del cinquè aniversari, l’orquestra presentarà la creació del Cor Jove dels Països Catalans, que en el futur s’afegirà a la tasca iniciada per l’Orquestra.

El Cor Jove estarà format per cantants amb edats compreses entre 18 i 26 anys, residents a l’Alguer, Catalunya, Catalunya Nord, La Franja d’Aragó, Illes Balears i País Valencià.

A més, es presentarà el Premi de Composició Matilde Salvador destinat a compositors de fins a 35 anys i l’edició de l’obra editada l’any 2009 amb motiu de l’any Mas Porcel.

L’OJIPC organitzarà l’11 d’abril de 2010 un gran concert al Palau de la Música Catalana de Barcelona en què hi participaran el cor jove de l’Orfeó Català i el cor basc d’Ametza d’Irun.

D'altres enllaços interessants:

 1. Diari de Balears.- Joves, música i cultura. El 15 d’agost, l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans iniciarà els assajos per al seu periple de concerts, que començaran a Prada de Conflent i acabaran al Palau de la Música Catalana (29-07-2009)
 2. Ultima Hora.- La joven orquesta de los Països Catalans grabará música de Mas Porcel (29-07-2009)
 3. Diario de Mallorca.- Música Salvador Brotons dirige a la Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans en Prada (29-07-2009)
 4. Diario de Ibiza.- Actuación de La Orquesta de Joves Intèrprets dels Països Catalans (29-07-2009)
 5. Diari de Balears.- Cultura. Joves, música i cultura. El 15 d’agost, l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans iniciarà els assajos per al seu periple de concerts, que començaran a Prada de Conflent i acabaran al Palau de la Música Catalana (29-07-2009)
 6. Facebook.- Presentació pública de l'OJIPC 2009 a l'Institut d'Estudis Baleàrics (Palma) (29-07-2009)
 7. Ultima Hora Digital.- La Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans actuará en Eivissa el 26 de agosto. El concierto será una repetición del que se ofrecerá en la clausura de la XL Universidad Catalana de Verano (29-07-2009)
 8. Ràdio Catalunya.- L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans actuarà a Prada i Eivissa (28-07-2009)
 9. YouTube. Agustí Baró.- Video de la presentació de l'OJIPC a l'IEB (28-07-2009)
 10. Libertad balear.- La actuación, que será grabada por la emisora Catalunya Música. La Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans actuará el próximo mes de agosto en Prada y Eivissa (28-07-2009)
 11. ONA Mallorca Ràdio.- Notícies al migdia (28-07-2009)
 12. Tribuna Mallorca.- L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans actuarà a Prada i Eivissa (28-07-2009)
 13. Conselleria d'Educació I Cultura.- L’Institut d’Estudis Baleàrics presenta els concerts de l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (28-07-2009)
 14. Tribuna Mallorca.- L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans actuarà a Prada i Eivissa (28-07-2009)
 15. Consell de Mallorca.- Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans. L’OJIPC actuarà aquest estiu a Prada i Eivissa (28-07-2009)
 16. Facebook.- Dimarts, 28 de juliol de 2009, a la seu de l'Institut d'Estudis Baleàrics (Mallorca) l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans ha fet la presentació pública de les seves actuacions durant la Temporada 2009 (28-07-2009)
 17. Diario de Ibiza.- Una ibicenca en la Joven Orquesta Mundial. La violinista Cristina Prats, de 23 años, da un paso más en su sueño de dedicarse a la música... La violinista pitiusa formaba parte ya de la Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans y de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya... Precisamente, el pasado verano actuó en Sant Antoni, localidad en la que vive su familia, con la Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, en la que también había otro ibicenco: Santi Bonet... (14-04-2009)

Comentaris

Re: L'OJIPC, a l'Institut d'Estudis Baleàrics, presenta la Temporada 2009

Manel | 30/07/2009, 23:02

Serà molt interessant escoltar el poema simfònic "Catalonia" d'Albéniz, molt poc conegut i que pràcticament no es toca mai.

És cert que tenen molta més rellevància les seves obres per a piano, on era un mestre consumat, molt més que les seves obres per orquestra o les òperes, en general titllades de fluixes (una altra generalització potser massa agosarada).

Però encara falta redescobrir el tractament musical de la seva pròpia terra de naixença, potser amb menys color i exotisme que el que li permetia el folklore espanyol; però tal vegada amb altres matisos interessants.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb