nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

La Fundació Maria Ferret lliura els Premis 2005

nurukundo2005 | 04 Novembre, 2005 17:41

Amb una convidada a tothom que hi vulgui assistir, la Fundació Maria Ferret lliura els Premis 2005, en un acte que organitza dia 4 de novembre, a les 20:30 hores, a la Capella de Sant Pere, carrer Seminari, 4, de Palma.

La Fundació Maria Ferret, lligada indissolublement al Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca proclama i subratlla la transcendental importància de la cultura i l’educació dins la nostra societat.

Els Premis que la Fundació atorga cada anys són dos:

1. El Premi Eladi Homs, que es concedeix a un col•lectiu escolta o altres col•lectius que hagin destacat per una iniciativa, experiència o tasca realitzada en benefici de l’Escoltisme i el Guiatge de Mallorca.

El Patronat de la Fundació, reunit el 28 d’octubre, després d’analitzar les propostes presentades, acorda concedir enguany aquest Premi a l’Equip Escolta i Guia de l’Eurojam, que ha portat 51 joves de Mallorca, d’edats compreses entre 11 i 16 anys, a tenir i viure l’experiència sempre enriquidora de prendre part activa en una de les trobades juvenils més multitudinàries que es fan arreu del món, lL’Eurojam.

Enguany, l’encontre s’ha realitzat a Hylands Park, a la població de Chelmsford, a una cinquantena de quilòmetres de la ciutat de Londres.
Hi ha participat els Agrupaments Escoltes i Guies de Mallorca: Sa Marjal (sa Pobla), Pedra Viva (Binissalem), i Reina Constança de Mallorca (Palma).

2. El Premi Maria Ferret, que es concedeix a una persona o persones que s’hagin distingit dins el Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca per la seva dedicació i entrega a l’Escoltisme i el Guiatge mallorquí.

En aquest cas, el Patronat de la Fundació, atenent les propostes presentades, acorda d’atorgar-lo a aquestes tres persones: Martina Perelló, Mateu Cerdà i Joan Sans, totes tres intensament dedicades a escampar la llavor de l’Escoltisme de manera perllongada i eficient.

La vetlada, que es desplega en un ambient dominat per intervencions musicals diverses que acompanyen el recitat d’alguns poemes, triats prèviament, compta amb la participació de
- Miquel Socies, que presenta l’acte;
- Jaume Aguiló, al violí;
- M. Antònia Perelló, lectora dels poemes Bon dia!, d’Anna-Maria Ticoulat, Cantarem la vida, de Raimon Pelegero, Amor de pàtria de Miquel Costa i Llobera, i Fent camí d’Esquirols;
- Andreu Font, lector dels poemes La casa que vull, de Joan Salvat-Papasseit, un fragment de Diumenge al vespre al cafè, d’Enric Casassas Figueres, i La meva terra de Lluís Llach;
- el grup MEN, que hi afegeix David Caro i Xavi Hernàiz i
- de membres del Patronat de la Fundació que van lliurant els premis corresponents.

La trobada es converteix en una de les aportacions que fa la Fundació Maria Ferret a la celebració entusiasta del 50aniversari de la creació del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca.
S’és ben conscient que, si s’ha arribat fins al moment i la situació present del Moviment, és perquè a l’any 1956 un grapat de persones, amants de la nostra terra i de la seva cultura, decidiren emprendre una aventura, amb la clarividència suficient per implantar-hi un moviment educatiu capaç de divulgar els valors universals de la igualtat, la democràcia, la defensa de la nostra llengua i d’innovació, en uns moments de gran dificultat i manca de llibertat.

N’és una bona prova, entre d’altres, la vigorosa existència d’una entitat com L’Associació d’Antics Escoltes que, tal com reflecteix la revista periòdica que publiquen, Noves, continua ben viva i activa a l’actualitat.

Per això, Rosa Marquès i Àngel Zaragoza, els actuals comissaris del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca, també hi intervenen i reten un fervent homenatge a la gent que va iniciar el Moviment, ara fa 50 anys.

L’acte conclou amb la intervenció de la presidenta de la Fundació Maria Ferret, Aina Maria Benito i Porcel.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb