nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Que hi vagin, ho vegin i ho comuniquin pertot arreu

nurukundo2005 | 31 Octubre, 2005 16:46

En un comunicat urgent, l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí a les Illes Balears reclama la presència d’observadors i de mitjans de comunicació internacionals al Sàhara Occidental.

Davant la mort, ahir, de LEMBARKI HAMDI SALEK MAHJUB, primera víctima mortal de la Intifada sahrauí, com a conseqüència de les tortures que patí a mans de les forces de repressió del règim marroquí ocupant, en concret del Grup Urbà de Seguretat (GUS), l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí a les Illes Balears manifesta:

  1. El dol que sent per aquesta mort innocent, arbitrària i injustificada. Lembarki, amb altres joves, es trobava a l’avinguda d’Smara (Al-A’yun) hissant una bandera sahrauí i manifestant-se per la independència del seu país.
  2. La condemna sense pal•liatius de la política assassina del règim marroquí d’ocupació al Sàhara Occidental que, d’ençà del mes de maig passat, s’acarnissa brutalment amb la població civil indefensa.
  3. La profunda decepció i desaprovació que ens mereix la política de l’executiu espanyol, especialment del ministre d’Exteriors, Miguel Angel Moratinos, en allunyar-se escandalosament de la legalitat internacional pel que fa al conflicte de l’antiga colònia espanyola.
  4. La preocupació per la situació en els territoris, que s’agreuja cada dia que passa, per la indefensió dels civils, per l’estat de salut dels presos polítics que fa vuit dies han reprès la vaga de fam indefinida.

Per tot això, reiteram una vegada més:

La necessitat absoluta i inajornable que la comunitat internacional intervingui per protegir una població sotmesa a tot tipus de violacions dels seus drets fonamentals.

En aquest sentit, demanam que les Nacions Unides, la Unió Europea i l’Estat espanyol actuïn d’acord amb les lleis internacionals i, davant la situació veritablement explosiva del Sàhara Occidental, facin ús de tots els mitjans de què disposen perquè hi puguin accedir els observadors de drets humans i la premsa internacionals.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb