nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Preguntes mallorquines a eurocandidatures (11): Paco Vera

nurukundo2005 | 30 Maig, 2009 21:10 | facebook.com google.com

El Fòrum Ciutadà, una de les entitats que conformen l'Assemblea de Moviments Socials de Mallorca, es va fer present, entre d'altres, amb la persona del seu representant Paco Vera, qui intervengué fent preguntes a les eurocandidatures mallorquines que es presenten a les eleccions del 7 de juny de 2009.

Havien estat convocades a la Sala de Premsa del Consell de Mallorca el 14 de maig totes les eurocandidatures mallorquines .

Ni l'eurocandidata del PP, Rosa Estaràs, ni l'eurocandidata del PSOE, Teresa Riera, malgrat haver-se'n confirmat l'assistència prèviament, no s'hi varen fer presents.

Durant més de dues hores seguides, representants d'una trentena d'entitats i organitzacions socials mallorquines tengueren l'oportunitat d'adreçar una sèrie de preguntes a les eurocandidatures presents a la sala:

  • Per UM, l'eurocandidat Joan Carles Verd
  • Per Esquerra Republicana-Entesa per Mallorca, l'eurocandidat Ramon Quetgles
  • Per Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, l'eurocandidat Llorenç Buades
  • Per IU, l'eurocandidat David Abril

Les preguntes que hi formulà Paco Vera tenien a veure amb la Salut com a servei públic a la Unió Europea:

Estau a favor de la construcció d’hospitals amb els diners públics i la seva explotació per empreses privades?
Pensau fer alguna cosa per acabar amb aquesta socialització de les pèrdues i privatització dels guanys?

Paco Vera també n'hi formulà d'altres, de preguntes, relacionades en aquest cas amb una democràcia europea més participativa:

Quins mecanismes de control efectiu proposau perquè la ciutadania europea organitzada, i els moviments socials més dinàmics, puguin controlar efectivament la destinació dels recursos depositats dins les arques públiques de les institucions de la Unió Europea?

NOTA:

  • TV Mallorca enregistrà íntegrament aquesta trobada, que es perllongà durant més de 2 hores seguides i que fou moderada pel periodista Rafel M. Creus.
  • Agustí Baró, de l'entitat “Bandejats”, també en féu una gravació i treballà el muntatge que queda recollit a la web del Fòrum Social de Mallorca.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb