nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Preguntes mallorquines a eurocandidatures (10): Cecili Buele

nurukundo2005 | 30 Maig, 2009 10:51 | facebook.com google.com

L'associació Drets Humans de Mallorca, que fa part de l'Assemblea de Moviments Socials de Mallorca, es féu present a la trobada organitzada a la Sala de Premsa del Consell de Mallorca, el 14 de maig de 2009.

Hi havien estat convocades totes les eurocandidatures mallorquines que es presenten a les eleccions al Parlament Europeu dia 7 de juny de 2009.

Ni l'eurocandidata del PP, Rosa Estaràs, ni l'eurocandidata del PSOE, Teresa Riera, malgrat haver-se'n confirmat l'assistència prèviament, no s'hi varen fer presents.

Durant més de dues hores seguides, representants d'una trentena d'entitats i organitzacions socials mallorquines tengueren l'oportunitat d'adreçar una sèrie de preguntes a les eurocandidatures presents a la sala:

  • Per UM, l'eurocandidat Joan Carles Verd
  • Per Esquerra Republicana-Entesa per Mallorca, l'eurocandidat Ramon Quetgles
  • Per Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, l'eurocandidat Llorenç Buades
  • IU, l'eurocandidat David Abril

A més de comptar amb la presència i intervenció de Xesca Sampol, membre de l'entitat Drets Humans de Mallorca que hi féu preguntes sobre l'Educació d'Adults a la Unió Europea, aquesta associació també hi fou present a través de la intervenció d'un altre membre representant de l'entitat, Cecili Buele.

En aquest cas, feia referència als Mitjans de Comunicació com un servei públic a la Unió Europea, i al poc ús que acostumen a fer-ne eurodiputades i eurodiputats per informar d'allò que fan o deixen de fer durant els 5 anys de la legislatura al Parlament Europeu:

”Vos comprometeu a donar rodes de premsa, participar a debats i conferències per informar sobre el treball que estau realitzant al Parlament europeu, a explicar les normatives i regulacions aprovades, al manco tres pics a l'any durant la legislatura (15 vegades en cinc anys)?
I a escoltar-hi les entitats i associacions de les Illes?”

NOTA:

  • TV Mallorca enregistrà íntegrament aquesta trobada, que es perllongà durant més de 2 hores seguides i que fou moderada pel periodista Rafel M. Creus.
  • Agustí Baró, de l'entitat “Bandejats”, també en féu una gravació i treballà el muntatge que queda recollit a la web del Fòrum Social de Mallorca.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb