nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

En defensa dels serveis públics i socials a l'Europa del segle XXI

nurukundo2005 | 29 Abril, 2009 13:32 | facebook.com google.com

L’Assemblea de Moviments Socials de Mallorca, que arreplega una trentena d'entitats i organitzacions socials mallorquines, assumeix el compromís contret pel III Fòrum Social de Mallorca celebrat a Palma el mes de març de 2009: reivindicant i defensant els serveis públics i socials, com a drets adquirits per la ciutadania democràtica de l’Europa del segle XXI.

Davant les properes eleccions al Parlament Europeu, convocades per al 7 de juny de 2009, l’assemblea reclama de totes les formacions polítiques que presenten candidatures en aquestes illes nostres, que en defineixin clarament la postura, alhora que també atenguin les demandes que els fa aquesta Assemblea, en aquest àmbit d’actuació concreta.

En adreçar-se a les tres formacions polítiques que en aquestes illes nostres ja han obtengut representació parlamentària europea (PP=Matutes, Ripoll, López; PSOE, Riera; ERC, Joan), els demana informació detallada i extensa, sobre allò que han fet durant aquests darrers cinc anys: per la defensa i la recuperació dels serveis públics a Europa. Alhora que els demana explicacions sobre els vots que han emès favorables a la seva privatització creixent.

De totes les formacions polítiques que demanen el vot europeu en aquestes illes nostres, l’Assemblea de Moviments Social de Mallorca, vol saber què fan comptes fer durant els propers cinc anys, en defensa i recuperació dels serveis públics a Europa. I quina postura pensen adoptar enfront de la seva creixent privatització.

Sobretot, pel que fa a l’àmbit de la SALUT pública, l’EDUCACIÓ pública, el TRANSPORT públic, els SERVEIS SOCIALS públics i els MITJANS DE COMUNICACIÓ públics, que són els cinc àmbits a favor dels quals l’Assemblea de Moviments Socials de Mallorca es pronuncia i treballa des de la celebració del III Fòrum Social de Mallorca.

L’Assemblea de Moviments Socials de Mallorca s’està afanyant en la recerca d’un espai públic on totes les candidates i tots els candidats d’aquestes illes al Parlament Europeu, conjuntament, puguin donar resposta a totes i cadascuna de les múltiples preguntes que s’està formulant, respecte d’una temàtica que té molt a veure amb les postures a adoptar enfront del Pla Bolonya, de la directiva de la Vergonya, de la directiva Bolkenstein, del Tractat de Lisboa, de l’eliminació de l’Organització Mundial del Comerç, del Fons Monetari Internacional o del Banc Mundial...

L’Assemblea de Moviments Socials de Mallorca considera que en aquestes alçades del segle XXI no se’n pot defugir aquest debat, sobretot quan s’ha de fer front de la manera més eficient possible a la situació de crisi greu provocada pel model neoliberal del sistema capitalista imperant damunt del Planeta.

En roda informativa realitzada a la seu de la Fundació Serveis de Cultura per al Poble, dimecres, 29 d'abril de 2009, membres de la comissió de Comunicació i Publicitat de l'Assemblea de Moviments Socials de Mallorca, n'han explicat més detalladament aquestes propostes, insistint en la necessitat d'escampar entre l'opinió pública la transcendència d'una convocatòria electoral que va molt més enllà de veure qui guanya més escons o qui en perd més: ens hi jugam un futur d'Europa desbocat -abocat sense mesura cap a la privatització creixent dels serveis públics i socials- o d'un futur d'Europa més assenyat -que procuri el màxim nivell de participació cívica en la seva construcció democràtica-.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb