nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Joves de l'Alguer a l'OJIPC

nurukundo2005 | 11 Abril, 2009 22:11 | facebook.com google.com

Per a divendres, dia 10 d'abril, a les 10 del matí, està programada la sessió corresponent a les proves d'accés per a integrar-se com a membre de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans.

OJIPC 2009

Una iniciativa singular, llançada l'any 2004, promoguda i sostenguda durant tot aquest temps per la mallorquina Magdalena González Crespí, professora de música i presidenta de l'associació Forum Musicae.

En aquesta sessió hi prenen part mitja dotzena de joves de l'Alguer que es presenten com a violoncelistes, flautistes, violinistes, percussionistes, sonadors de corn o de viola, per fer part d'aquesta orquestra simfònica que està preparant la temporada 2009 dedicada enguany al músic Isaac Albéniz:

  1. Francesco Abis, violoncel
  2. Francesca Apeddu, flauta
  3. Ilaria Daga, violí
  4. Paride Canu, corn
  5. Joele Lumbau, viola
  6. Francesco Muzzu, percussió

Coincideix aquesta activitat amb el Concert de Pasqua que organitza l'Obra Cultural de l'Alguer dissabte dia 11 d'abril, a l'església de Sant Miquel, on intervé l'Orquestra de Cambra barroca “Ars Musicae”, la formació orquestral permanent de l’associació “Forum Musicae”.

Una associació creada per a la divulgació de les Ciències de la Música, que neix amb la voluntat de ser un centre dinamitzador dels ensenyaments musicals de les Illes Balears i que té entre els seus objectius el de PROMOCIONAR JOVES INTÈRPRETS.

Des de la seva fundació a l'any 2002, “Ars Musicae” centra la seva feina en l'estudi de la interpretació històrica i l'aprofundiment del repertori dels períodes barroc i clàsic.

El conjunt de Cambra Ars Musicae de Mallorca i la coral Pietro Allori de l'Alguer, dirigida per Alessio Manca, són presentats davant del públic assistent -entre el qual s'espera comptar amb la presència de representants d'institucions públiques- pel director del Conservatòri de Sàsser, Antoni Ligio.

Després del concert, l'Obra Cultural de l'Alguer ofereix  un sopar de germanor amb la coral i els ex membres de l'OJIPC. Hi ha discursos i intercanvis de regals, etc.. i així acaba l'episodi d'aquesta aventura algueresa d'enguany, per a aquesta professora de música i presidenta de l'Associació Forum Musicae, la mallorquina Magdalena González Crespí.

Tan clarament percep l'existència i pervivència d'uns Països Catalans a l'interior d'Europa, que no dubta a manifestar: “Com més anys passen i més viatjo per tots els indrets del nostre àmbit, coneixent cada cop més gent, inquietuds, sentiments... més consciència tenc que som una sola cosa, tan innegable que no entenc com això pot ser tan invisible als ulls del món... però sobretot, als ulls dels qui ho haurien de veure més clar i consolidar-ho amb fets i accions.Estem afegint  molt de temps al temps perdut....”

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb