nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Cap al III Fòrum Social de Mallorca (11)

nurukundo2005 | 15 Març, 2009 11:33 | facebook.com google.com

La tercera jornada del III Fòrum Social de Mallorca s'ha caracteritzat per la participació ciutadana, molt intensa, en àmbits diversos de la seu de l'ONCE on s'està desplegant l'esdeveniment: la intervenció als debats de les quatre taules rodones; les paradetes informatives al carrer; el fòrum d'infants; les actuacions de caràcter lúdic; les tasques concretes d'organització, etc.

Tot això porta a constatar que són més de tres-centes les persones que s'hi atansen i prop d'una cinquantena les entitats i organitzacions socials mallorquines que hi han pres part fins ara.

S'ha de prendre bona nota de tot allò que expressen i manifesten públicament, lliurement i obertament, ciutadanes i ciutadans de Mallorca que donen l'opinió que tenen sobre serveis públics i socials tan elementals com l'Educació, la Salut, el Transport, els Serveis socials i Mitjans de comunicació.

Dimecres que ve, l'Assemblea de Moviments Socials n'haurà de concretar les propostes d'actuació específica, derivades de les aportacions fetes durant el III Fòrum Social de Mallorca, sobretot, pel que afecta els serveis públics i socials escollits.

Els quatre àmbits d'actuació pública que, segons la tria feta per les entitats organitzadores d'aquest III FSMa, requereixen, entre d'altres elements recomanats pel sociòleg portuguès De Sousa Santos, “una revolució ciutadana, basada en una combinació sàvia de democràcia representativa i democràcia participativa, que permeti crear mecanismes efectius de control democràtic, tant de la política com de l’economia...”

D'això es tracta, en aquests moments de crisi profunda que escampa pertot arreu el model neoliberal imposat pels poders capitalistes econòmics i polítics, totalment desbocats i descontrolats: d'una revolució ciutadana profunda, intensa i agosarada!

Les crisis econòmiques no es resolen solament amb aportacions cegues de recursos econòmics -destinats primordialment a qui els ha malgastat i tudat-. També se superen amb la pressió que hi exerceixen els moviments socials, les classes treballadores, les organitzacions sindicals, les entitats que es mostren crítiques amb el repartiment desigual de la riquesa que s'està produint arreu del món.

Més “recursos econòmics”segons on? Pentura sí!
Més “democràcia” pertot arreu? Segur que sí!

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb