nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

VIII Concurs de Fotografia de la Fundació Maria Ferret

nurukundo2005 | 09 Octubre, 2005 10:35

Amb el lema ”Defensam la natura i protegim la vida”, -un dels punts rellevants de la Llei escolta-, el Patronat de la Fundació Maria Ferret fa pública la VIII convocatòria del Concurs de Fotografia, i en lliura els premis corresponents.

Fotografia que obté el Premi Fundació Maria Ferret:
Dotat amb 120 €, reproducció a la portada de l'Agenda del curs 2005-2006 i diploma,
per a l'autora: Catalina Coll i Marí

S’hi presenten, d’acord amb les bases prèviament establertes, més d’una vintena de documents fotogràfics realitzats per membres integrants de moviments i institucions que tenen com a objectiu la formació integral d’infants i joves, a partir de l’educació en valors que proposa la metodologia escolta i guia.

Fotografia que obté el Premi sa Nostra
Dotat amb 90 € i un diploma,
per a l'autora: Margalida Victòria Crespí i Serra

Són obres originals i inèdites, en color, presentades en públic i guardonades amb motiu de la celebració de l’Esclafit 2005 que el Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca realitza a la finca de sa Torrentera, dins el terme municipal de Sencelles, dissabte, dia 8 d’octubre de 2005.

Els premis que la Fundació Maria Ferret reparteix enguany són tres:

Premi Fundació Maria Ferret, dotat amb un diploma, xec per valor de 120 € i la publicació de l’obra guanyadora com a portada de l’Agenda del Moviment per al curs 2005/2006.

Premi sa Nostra, dotat amb diploma i xec per valor de 90 €, patrocinat per ’sa Nostra’ Caixa de Balears.

Premi Infantil (fins a 12 anys), dotat amb diploma i xec per valor de 60 €.

El jurat, que s’ha reunit prèviament per determinar l’obra guanyadora, en presenta el veredicte durant la celebració d’aquest Esclafit 2005.

Membres de la Fundació Maria Ferret i de l’Equip de Comissariat del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca, lliuren a la gent guardonada el títol acreditatiu corresponent, enmig dels aplaudiments de la concurrència i l’alegria d’haver pres part en una activitat força engrescadora, com és ara l’observació d’allò que hom considera que ha de quedar enregistrat per a sempre més amb l’art de la fotografia.

Cecili Buele, vicepresident, i Eduard Mas i Miquel Perelló, vocals del Patronat de la Fundació Maria Ferret; Rosa Marquès, comissària, i Angel Zaragoza, comissari, del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca, lliuren a la gent guardonada els corresponents certificats acreditatius que la fan mereixedora de l’obtenció del premi.

Fotografia del Premi Infantil,
per a l'autor: Joan Tudurí i Coll

El Premi Infantil recau en l’obra titulada Figura d’arena, l’autor de la qual és Joan Tudurí i Coll. Es tracta de la bella fotografia d'una figura feta d'arena.

El Premi sa Nostra recau en l’obra titulada Camina caminaràs, l’autora de la qual és Margalida Victòria Crespí i Serra. Bella fotografia d'escolta que fa camí, de manera reflexiva, pels boscs i garrigues de la vida.

I el Premi Fundació Maria Ferret 2005, amb el títol Soques recau en l’autora Catalina Coll i Marí. Molt bella imatge de les soques de tres arbres, nues i força colorides, en contrast amb l'exhuberant vegetació nòrdica que les envolta i que, sens dubte, porta l'empremta dels tres eixos fonamentals en la metodologia escolta: educació, fe i país.

En no haver-s’hi pogut fer present el director de la Fundació Maria Ferret, Santi Hernaiz, per haver-se’n mort la mare en aquests mateixos dies, s’hi manté un petit record.

L’ambient on es desplega aquesta activitat no pot ser millor: una de les finques que el Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca utilitza per a les seves activitats a l’aire lliure; lloc on també reposen les cendres de qui va fundar l’Escoltisme a Mallorca, Eladi Oms, precisament quan som a punt de celebrar-ne els 50 anys.

Membres de l’Equip de Comissariat, Caps d’Agrupament, Caps d’Unitat, Antics Escoltes i Guies, i nombrosa gent desitjosa de participar en aquest Esclafit 2005, constitueixen un bon grapat de desenes de persones que s’han fet presents la nit d’aquest cap de setmana a la finca de sa Torrentera, donant el sus de sortida a aquest nou curs escolta i guia.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb