nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Cap al III Fòrum Social de Mallorca (5)

nurukundo2005 | 26 Febrer, 2009 12:02 | facebook.com google.com

L'anunci publicitari “Un altre món és possible. Depèn de tu”, que escampa pels mitjans de comunicació una organització humanitària de reconegut prestigi internacional, pot engrescar-hi molta de gent a afanyar-s'hi... Tant de bo!

D'un augment de la consciència humanitària en algun redol del Planeta sempre se'n pot arribar a beneficiar qualcú! No hi ha cap casta de dubte.

Tot i amb això, no arrib a esbrinar ben bé si aquesta proposta concreta s'ajusta plenament a l'objectiu que marca, des de l'any 2001 ençà, el Fòrum Social Mundial, desplegat per primer cop a la ciutat brasilera de Porto Alegre i editat per vuitena vegada, més recentment, a Belém do Pará.

A primer cop d'ull, no s'acaba de veure amb claredat que arribi a ser coincident amb el plantejament bàsic que proposa el III Fòrum Social de Mallorca, a celebrar-se a Palma els dies 12, 13, 14 i 15 de març vinent.

Hi veig un aspecte que estableix certes diferències entre aquestes propostes plantejades: la lluita anticapitalista i l'establiment d'una societat socialista profundament democràtica.

Es tracta de moviments socials, xarxes, organitzacions no governamental i d'altres de la societat civil que s'oposen al neoliberalisme i al domini del món pel capital i per qualsevol forma d'imperialisme.

El denominador comú que porten aquests fòrums socials és, precisament, la lluita oberta, clara i llampant, contra el model capitalista.

Se'l considera el primer causant de les desigualtats que es produeixen i s'incrementen avui dia arreu del Planeta: mentre 2 de cada tres persones del Planeta passen fam, i 1 d'aquelles en morirà, és del tot inacceptable, no és de rebut -s'hi ha de lluitar aferrissadament en contra- que hi hagi qualcú que s'hi enriqueixi sense cap casta de mesura ni limitació ni control ni fre!

¿O no és aquest el comportament més antidemocràtic que es pot adoptar, en aquest segle XXI de la intercomunicació més activa que mai?!

Per als fòrums socials, tot allò que no comporta la lluita persistent contra el model neoliberal que pretén d'imposar pertot arreu del Planeta el monstre del capitalisme més ferotge, es considera que només serveix per perdre el temps i retardar l'arribada d'aquell altre món millor, que es considera ben possible... si la gent el vol...

Per això, no dubten a promoure trobades i mobilitzacions dels moviments socials més actius i dinàmics, tant a l'àmbit europeu, com a l'espanyol, com a Mallorca. S'hi volen analitzar alternatives, elaborar propostes i mobilitzar la ciutadania davant dels efectes nefasts de la crisi sistèmica que travessa el sistema capitalista, sobretot en aquests dos darrers anys.

S'està programant, idò, la primera d'aquestes mobilitzacions conjuntes a tot el territori de l'Estat espanyol: dissabte, dia 28 de març de 2009, una gran mobilització social amb la finalitat d'expressar la protesta cívica més enèrgica per la reunió a Londres del G-20, en sintonia amb la convocada a l'àmbit mundial durant el Fòrum Social Mundial de Belém do Pará, dins el marc de la setmana d'acció global contra el capitalisme i la guerra -28 de març a 3 d'abril).

Durant l'any 2009 en seguiran d'altres, de mobilitzacions i accions conjuntes: contra l'OTAN, en suport al poble palestí, per la sobirania alimentària, contra la colonització i mercantilització de la vida, etc.

Ben segur que la celebració imminent del III Fòrum Social de Mallorca, a Palma, contribuirà positivament a engrescar-hi gent i entitats mallorquines que s'afanyaran encara més a continuar en les lluites desplegades al llarg de la història contra els efectes nefasts del sistema capitalista, a l'àmbit global i al local.

Un altre món és possible, ben cert.
Però -com diu Arcadi Oliveres- encara hi manca voluntat política i social...

Cal treballar intensament per obtenir-les totes dues, com més aviat millor...

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb