nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Cap al Tercer Fòrum Social de Mallorca (4)

nurukundo2005 | 21 Febrer, 2009 00:08 | facebook.com google.com

S'està acabant d'enllestir, aquests dies, el Programa de les activitats que desplegarà a Palma el Tercer Fòrum Social de Mallorca.

Una trobada, per la qual ja s'han interessat més d'una trentena entitats i organitzacions diverses.

Amb ganes de reunir-se en aquest espai obert que l'FSMa ha creat, amb la finalitat de facilitar l'intercanvi d'opinions, iniciatives, suggeriments, propostes... s'encamina tot cap a la recerca de les formes noves de lluita que permetin de fer front, de la manera més eficient possible, als efectes nefasts del model capitalista que les nostres societats del segle XXI s'entossudeixen a mantenir, fort i no et moguis.

La recuperació, la defensa, el manteniment i l'enfortiment dels serveis públics i socials, com un dret que la ciutadania democràtica ha anat conquerint al llarg del temps, en molts àmbits de l'Europa nostra, són al punt de mira preferent d'aquest Tercer Fòrum Social de Mallorca.

El transport, l'educació, la sanitat i els serveis socials representen els quatre pilars fonamentals damunt dels quals les entitats organitzadores d'aquest III FSMa fonamenten la lluita contra la privatització dels serveis públics.

Per això, hi han organitzat una sèrie de taules rodones, en les quals participen membres d'entitats diverses, per posar en comú les seves reflexions, anàlisis i plantejaments en aquests quatre àmbits d'actuació cívica.

La participació prevista de representants de l'Administració, en algunes d'aquestes taules rodones que s'han organitzat, permet besllumar que s'hi podrà lliurar el resultat de totes aquestes reflexions i iniciatives que s'hi vagin produint.

Es preveu que aquest Tercer Fòrum Social de Mallorca es converteixi en un punt de partida, que serveixi per establir i enfortir una participació cívica més intensa, des de cadascun dels àmbits propis de l'actuació diària de les entitats; compartint més intensament, si cal, la perspectiva global que impulsa i promou des del Fòrum Social Mundial, mitjançant aquelles actuacions de caràcter local que afecten més directament la nostra vida diària més propera.

“Aquí, un altre món es possible, si la gent en vol...
I una altra Mallorca també!”

Per això, tot d'una que s'hagi acabat la celebració d'aquest Tercer Fòrum Social de Mallorca, ja s'hi preveu la convocatòria de l'Assemblea de Moviments Socials de Mallorca.
Ha de servir per elaborar i presentar aquelles propostes concretes d'actuació cívica que es derivin d'aquesta III FSMa, que, com està previst, s'ha de realitzar a la seu de l'ONCE (carrer de Manacor, 8), els dies 12, 13, 14 i 15 de març de 2009.

L'entrada és oberta, a tothom que desitgi fer-hi aportacions enriquidores...

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb