nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Cap al Tercer Fòrum Social de Mallorca (2)

nurukundo2005 | 12 Febrer, 2009 00:02 | facebook.com google.com

D'avui a un mes exactament comença a Palma la celebració del Tercer Fòrum Social de Mallorca. L'organitzen una vintena d'associacions i entitats que conformen una xarxa de moviments socials cada cop més extensa i àmplia.

Fa gairebé un any que s'hi posaren, a preparar de debò un esdeveniment d'aquestes característiques. En assumir-hi la Carta de Principis del Fòrum ocial Mundial, -la vuitena edició del qual s'acaba de realitzar a la ciutat brasilera de Belém do Pará, on s'hi ha fet present una representació mallorquina-, volen continuar treballant en perspectiva global a l'àmbit local: amb la ferma creença que un altre món és possible, i una altra Mallorca també.

Enguany volen prestar una atenció acurada a la defensa dels serveis públics i socials: com un dels drets inherents a la condició de ciutadanes i ciutadans lliures dins d'unes societats democràtiques on, lluny de veure'n minvades les característiques pròpies, volen aspirar a enfortir-les cada cop més.

Volen ser cada cop més lliures. Cada cop més demòcrates. Volen practicar cada cop més fermament la solidaritat efectiva. Volen lluitar cada cop més intensament per la igualtat entre persones i pobles. Volen participar cada cop més directament i intensa en la presa de decisions polítiques que afecten el conjunt de la ciutadania.

Per això mateix, volen retrobar-se en unes jornades obertes, de reflexió i debat, d'intercanvi d'opinions i plantejaments, d'intercomunicació d'experiències... Com ja es va fer l'any 2005 durant el Segon Fòrum Social de Mallorca...

Sempre en una perspectiva clara de lluita, agosarada i valenta, contra els efectes nefasts del model neoliberal de societat que, -malgrat els seus fracassos més que evidents en la situació crítica que pateix el Planeta a l'actualitat- s'afanya i entossudeix a continuar mantenint vigent un sistema capitalista que, de manera irremeiable, aboca a la misèria més dura i més crua dues terceres parts de la Humanitat.

Un mes abans de l'inici d'aquestes jornades -el 12, 13, 14 i 15 de març de 2009, a la seu de la Delegació Territorial de l'ONCE (carrer de Manacor, 8 – Palma)- s'inicia una campanya informativa a través dels mitjans de comunicació , de manera que en puguin romandre al corrent el màxim nombre possible d'entitats i organitzacions socials, com també de persones individuals, que hi estiguin interessades.

És la tercera vegada que es fa a Mallorca un esdeveniment d'aquestes característiques. L'any 2003 hi va tenir lloc el Primer FSMa. L'any 2005 el Segon. I enguany s'ha cregut convenient fer-ho per tercera vegada.

Utilitzant cada cop més freqüentment les noves tecnologies de la comunicació més interactiva, gràcies als avanços produïts durant la darrera celebració del Fòrum Social Mundial a Belém do Pará, des de Mallorca estant, hom pot romandre en comunicació constant i fluïda amb qualsevol racó del Planeta, mitjançant programes com Belém Expandida – Mallorca on conviden a accedir-hi.

Tant de bo que vagi en augment la gent que s'atansi a mitjans com aquests que, si més no, permeten d'obtenir fàcilment una informació ràpida i directa, com aquell qui diu fins i tot sense moure's de ca seva...

Molt més encara, si hom s'anima a assistir a les jornades obertes que comporten la celebració del Tercer Fòrum Social de Mallorca el mes de març vinent.

Cecili Buele i Ramis,
Mallorca, 12 de febrer de 2009

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb