nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Cap al Tercer Fòrum Social de Mallorca (1)

nurukundo2005 | 09 Desembre, 2008 11:54 | facebook.com google.com

Connectant amb el Fòrum Social Mundial – 2009, que se celebra a Belém do Pará (Brasil) la darrera setmana del mes de gener vinent, diverses entitats i associacions de Mallorca, a més de seguir-ne de prop el procés, s'hi sumen activament i organitzen el III Fòrum Social de Mallorca -FSMa 2009-.

Volen continuar, així, amb la tasca iniciada el mes d'octubre de l'any 2003, quan se celebra el Primer Fòrum Social de Mallorca, desplegat posteriorment l'any 2005 amb aportacions fetes durant el Segon FSMa....

Aquest III Fòrum Social de Mallorca es planteja com una contribució enriquidora, per al conjunt de la societat mallorquina, d'una de les comissions que conformen l'Assemblea de Moviments Socials, creada a Palma el mes de març d'enguany.

Es pretén, així, promoure i impulsar més activament la defensa i recuperació dels serveis públics i socials, com una de les conquestes assolides per l'Estat del benestar, del tot irrenunciables, amb l'objectiu d'atendre prioritàriament les necessitats reals de les persones.

Com passa amb unes jornades que porten per lema “Serveis Públics, guanys privats: recuperem els Serveis Públics”, també des d'aquest III FSMa es vol contribuir a recuperar la unitat d'acció en la diversitat, la lluita contra les privatitzacions dels serveis públics, la necessitat de construir un altre ordre econòmic, amb la creença ferma que un altre món és possible.

Les entitats organitzadores d'aquest III Fòrum Social de Mallorca conviden la resta d'associacions i entitats que conformen els moviments socials diversos que actuen a l'illa, perquè s'adhereixin a una iniciativa que vol fer seva la Carta de Principis del Fòrum Social Mundial, a la qual es pretén de mantenir-se fidel:

  • La construcció d’un món de pau, amb ètica i respecte a les diverses espiritualitats.
  • L'alliberació del món del domini del capital, amb supressió del deute dels països empobrits.
  • L'accés universal i sostenible als béns comuns de la humanitat i de la natura, i per la preservació del nostre planeta i els seus recursos.
  • La democratització i descolonització del coneixement, de la cultura i de la comunicació, i per la creació d’un sistema compartit de coneixements i sabers.
  • La igualtat de gènere, raça, ètnia, generació, orientació sexual i eliminació de tota discriminació.
  • La garantia dels drets econòmics, socials, humans, culturals i ambientals, especialment dels drets a salut, educació, habitatge, treball digne, comunicació i alimentació.
  • La construcció d’un nou ordre mundial fonamentat en la sobirania, en l’autodeterminació i en els drets dels pobles, inclosos els immigrants i les minories.
  • La construcció d’una economia democratitzada, emancipadora, sostenible i solidària, amb comerç ètic i just.
  • L'ampliació i construcció d’estructures i institucions polítiques i econòmiques (locals, nacionals i globals) realment democràtiques, amb participació de la gent en les decisions i control dels assumptes i recursos públics.
  • I la defensa de la natura com a font de vida per al planeta Terra i de tots els seus pobles.

Es bo que durant aquestes setmanes venidores, farcides de celebracions i festes -nadalenques, 31 de desembre, Cap d'Any, Reis, Sant Antoni, Sant Sebastià, etc.- hi hagi qui i què ens ho recordi i faci avinent:

Des de Mallorca estant, feim part d'un Planeta que necessita més esment, atenció i cura per part de la Humanitat que l'habita, amb els ulls més posats en el gaudi i fruïment per part de tots, que no en l'explotació i abús per part d'uns quants.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb