nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Concentració a favor de la població civil congolesa

nurukundo2005 | 04 Desembre, 2008 12:26 | facebook.com google.com

Amnistia Internacional-Mallorca convoca a un acte públic davant la Delegació del Govern espanyol per al proper dijous, dia 11 de desembre, a les 12 del migdia, amb l'objectiu de demanar més protecció per a la població civil de la República Democràtica del Congo.

S'està commemorant el 60è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Qui més qui manco veu i sap que, en massa indrets del Planeta i en massa ocasions al llarg d'aquestes sis dècades, els drets humans més elementals van quedant arraconats, malmenats, potejats i violats de manera incessant, indeturable i sistemàtica.

Un dels indrets paradigmàtics, sens dubte, és la regió dels Grans Llacs africans, i el seu entorn més immediat: la República Democràtica del Congo!

Com afirma i reconeix públicament una organització tan prestigiosa com Amnistia Internacional, la població de l'Est del Congo necessita de manera urgent que s'emprenguin accions que portin a acabar d'una vegada per totes amb els cicles repetitius de violacions greus dels drets humans.

Hores d'ara, ja no hi basten les paraules. Sobretot quan es comprova que va en augment el deteriorament de la situació al Kivu Septentrional. S'ha de posar punt i final a totes aquestes violacions dels drets humans.

S'ha de reclamar més coratge polític i unitat d'acció que duguin a adoptar mesures pràctiques que permetin de ser efectius a l'hora d'eradicar aquest tipus de comportament tan rebutjable.

No basta condemnar els actes de violència, els abusos i les violacions de drets humans que s'hi cometen. Els seus autors han de ser duits i conduïts davant dels Tribunals de Justícia de manera immediata.

Tampoc no basta adreçar crides inútils als governs de torn perquè investiguin i portin a judici els autors d'aquestes violacions. Cal adoptar mesures pràctiques per combatre-hi la impunitat. Es fa del tot necessari que el govern congolès i la comunitat internacional accelerin la reforma necessària dels tribunals i dels serveis policials a la República Democràtica del Congo. Que s'hi estableixin processos independents i efectius d'investigació dels antecedents, que excloguin de les forces armades i forces de seguretat aquelles persones raonablement sopitoses d'haver comès delictes de dret internacional o altres violacions de drets humans.

Cal donar suport a la Cort Penal Internacional perquè abordi la impunitat; i instar el govern congolès perquè hi cooperi amb tots els mitjans que siguin al seu a abast.

Cal enviar-hi persones expertes en drets humans que presentin informes detallats al Consell de Drets Humans de l'ONU. No és admissible que aquest Consell, davant les atrocitats comeses a la República Democràtica del Congo, continuï romanent com a testimoni mut i passiu. Té l'encàrrec i el deure de contribuir activament a trobar la solució definitiva d'un conflicte que perdura massa temps al territori...

És ben hora d'anar més enllà de commemoracions infructuoses d'una Declaració Universal dels Drets Humans que, si no s'hi posa remei de manera immediata, ha de continuar servint ben poc en l'àmbit de la vida pràctica de tantes persones que, arreu del Planeta, veuen maltractats els seus drets humans més fonamentals.

És ben hora que tots els membres del Consell de Drets Humans de l'ONU n'assumeixin l'obligació d'abordar amb eficàcia situacions com aquesta que es desplega i es reconeix a la República Democràtica del Congo, on s'estan produint i repetint constantment violacions flagrants i sistemàtiques de drets humans.

Fins ara, i els fets ho demostren, les mesures adoptades resulten insuficients.
Cal implantar-ne d'altres que esdevenguin efectives.

Per això, resulta particularment significatiu que, l'endemà mateix del 60è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans per part de l'ONU, des d'Amnistia Internacional-Mallorca s'hagi pres la decisió de convocar un acte públic davant la seu de la Delegació del Govern espanyol a les Illes Balears (carrer Constitució, Palma) amb la finalitat de demanar més protecció per a la població civil de la República Democràtica del Congo, DIJOUS, DIA 11 DE DESEMBRE, A LES 12 DEL MIGDIA.

A veure si ens hi veim, tota la gent desitjosa que els drets humans siguin respectats, sempre i pertot arreu.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb