nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Mirades des del passamuntanyes...

nurukundo2005 | 03 Desembre, 2008 16:50 | facebook.com google.com

Marta Bestard i Nigorra, una d'aquestes joves mallorquines que s'atansa a la realitat que viuen altres pobles del Planeta, com són ara els del Sud, em convida a assistir a unes xerrades que organitza a Palma la seva ONG IGMAN-Acció Solidària, sobre Chiapas i el conflicte que viu aquesta comunitat indígena.

Pretenen difondre la lluita zapatista i les fites aconseguides durant aquests 20 anys d'existència dels indígenes zapatistes i de guerra de baixa intensitat que viuen per part del govern mexicà.

Els indígenes de Chiapas viuen en lluita des da fa segles però ara intenten autogestionar-se i lluitar per sortir endavant.

Em diu que volen parlar de com ho fan mitjançant projectes com col·lectius d'agricultura, cafè orgànic per comerç just, educació autònoma, medicina tradicional, tenint com a punt de referència tres dels lemes difosos  per ells:

"Per un món on hi càpiguen tots els mons"
"Manant, obeint: el poble mana, el govern obeeix"
"Un altre món és possible"

A partir dels documentals gravats, realitzats i editats pels propis indígenes, amb el suport de l'associació Promedios A.C (col·lectiu de Chiapas), les comunitats indígenes zapatistes volen donar la seva visió i denunciar la situació en la qual viuen.

Em fa a saber que també es podrà adquirir aquest material a les xerrades, per col·laborar a seguir amb els seus projectes i perquè se'n pugui difondre la lluita i els objectius que tenen marcats.

La feina de na Marta i la seva ONG IGMAN-Acció Solidària és dur el material d'allà a tota Catalunya i Balears perquè també col·laborem amb Promedios i amb projectes directament relacionats amb els vídeos.

Desitja i espera que hi anem i que, si no podem, també ajudem a difondre aquesta informació que ens passa.

Li dic que faig comptes d'anar a la trobada que organitzen a Can Gelabert, de Binissalem.

A veure si ens hi veim!

Dimecres, dia 10 de desembre, a Palma, a la seu de la CNT, a les 20h
Dijous, dia 11 de desembre, a Palma, al bar Es Pinzell, a les 20.30
Dissabte, dia 13 de desembre, a Binissalem, a Ca'n Gelabert, a les 18.30h

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb