nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Els drets humans, de dones i d'homes

nurukundo2005 | 25 Novembre, 2008 23:36 | facebook.com google.com

Dimarts, dia 25 de novembre, festa de Santa Catalina en alguns redols del Planeta, hi ha l'oportunitat d'assistir a un acte de protesta i de rebuig públic a Palma.

Convocada per la Plataforma per la Igualtat, al passeig del Born, s'hi denuncia públicament la violència masclista que estan patint moltes dones arreu del món i de la bolla.

Una violència practicada a escala tan elevada que no s'adiu ni poc ni gens ni una mica amb els 60 anys de “vigència” de la Declaració Universal dels Drets Humans, que signen els països que conformen l'Organització de les Nacions Unides el 10 de desembre de 1948...

L'endemà mateix, dimecres, dia 26 de novembre, al Centre de Cultura de sa Nostra, dins el cicle de conferències que organitza l'Associació Drets Humans de Mallorca entre el 10 de novembre i el 10 de desembre de 2008, hi ha programada la intervenció d'una dona, Ana Isabel Pérez Cepeda.

La conferència que hi fa la professora titular de Dret Penal de la Universitat de la Rioja, participant en aquesta iniciativa promoguda a Mallorca “Un mes dedicat als drets humans”, gira entorn de la qüestió “La seguretat nacional i els drets i les llibertats personals”.

Massa sovint se'ns presenta la seguretat nacional com a excusa o pretext per eliminar o anul·lar, de fet i a la pràctica, l'exercici de certs drets personals.

Hom s'adona que Dissidència... Inconformisme... Lluita... Protesta... Rebel·lió... Resistència... Revolució... Subversió... quan es tradueixen, a la pràctica, en comportaments i actituds allunyades de l'àmbit pur i simple dels vocables, esdevenen motiu més que suficient perquè des del poder s'apel·li a qualsevol mitjà considerat adient per mantenir-hi la “seguretat”...

La seguretat de qui? La de la resta de la gent -la no dissident, no disconforme, no lluitadora, no protestant, no rebel, no resistent, no revolucionària, no subversiva- com acostuma a ser pertot arreu la majoria...?

Ni tan sols això, n'hi ha que pensen i diuen...

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb