nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

No perdem l'oportunitat! Aprofitem-la!

nurukundo2005 | 08 Setembre, 2005 22:42

El fòrum UBUNTU ha emès i fet públic un comunicat, amb motiu de la cimera de caps d'Estat i de Govern de l'ONU.

Els dies 14, 15 i 16 de setembre de 2005 se celebra a Nova York la Cimera de Caps d'Estat i de Govern de Nacions Unides.
S'hi han posat moltes expectatives i s'hi han gastat moltes d'energies en la preparació d'aquesta Cimera.
Coincideix amb la celebració del 60è aniversari de l'organització, i també que fa 5 anys que s'aprovaren els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (MDG).

La Cimera va precedida del treball realitzat a molts nivells, sobretot de l'informe de Kofi Annan "In larger freedom"...

Tot i els esforços desplegats per nombroses organitzacions de la societat civil mundial, perilla que la reunió no acabi amb una mera Declaració d'intencions. Que no aporti cap proposta significativa ni cap compromís efectiu orientat a dur a la pràctica, sense més dilacions, la tasca inajornable de dotar el món d'aquells instruments i d'aquelles polítiques que esdevenen del tot necessàries per fer front als grans problemes i desafiaments que planteja l'actual situació del planeta Terra.

Com sempre, el Govern dels Estats Units de Nordamèrica està disposat a presentar-hi esmenes.
Entre d'altres aspectes, pretén eliminar qualsevol referencia als Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, el 0,7%, el canvi climàtic o la seguretat col·lectiva basada en la Carta de Nacions Unides i el respecte al dret internacional.

Per aquest motiu, augmenta el nombre de firmants d'un comunicat amb el qual s'ajunten les veus, amb més força que mai, per convidar la ciutadania d'arreu del món a amplificar-les.
Es fa una crida al conjunt de Caps d'Estat i de Govern del Món, perquè realment assumeixin la responsabilitat que han contret i que tenen plantejada: que no perdin aquesta oportunitat, sinó que l'aprofitin, sense més excuses ni dilacions, per prendre les decisions i per assumir els compromisos que els corresponen: garantir el compliment dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni:

  1. Finançament per al desenvolupament, governança global i enfortiment de Nacions Unides
  2. Drets Humans, Pau i Seguretat
  3. Responsabilitat i coherència: compromisos i mesures per eradicar la pobresa

Encara hi som a temps!
No perdem aquesta oportunitat!
Aprofitem-la de debò!

NOTA:
Els quatre dies anteriors a la Cimera, es preveuen convocatòries massives arreu del món, per reclamar públicament l'eradicació de la pobresa mitjançant canvis profunds en el sistema de funcionament de les institucions internacionals.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb