nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Manifestació a Palma, a favor de l'autodeterminació del Sàhara Occidental

nurukundo2005 | 02 Setembre, 2005 16:20

L’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears convoca i convida a una Manifestació per l’autodeterminació del Sàhara Occidental.
El lloc de concentració és la Plaça d’Espanya de Palma. Divendres, dia 2 de setembre de 2005. A les 19 hores.

Tothom sap que, després d’haver transcorregut 30 anys, el conflicte sahrauí es troba a l’actualitat en un dels moments més sagnants.
Per molts de motius. Entre d’altres, per l’increment de la repressió marroquina, coincident amb el ‘pasteleig’ de la diplomàcia espanyola que sembla voler mantenir l’equilibri impossible, i que no gosa fer tombar la balança cap a la defensa clara i explícita, favorable a la celebració del referèndum d’autodeterminació del poble sahrauí, d’acord amb múltiples i incomplertes resolucions de Nacions Unides.

L’Associació d’Amics del Poble Sahrauí convida la ciutadania a unir-se en aquesta lluita legítima per la dignitat i la llibertat del poble sahrauí, alguns infants del qual romanen aquí, entre nosaltres, allotjats a l’interior de famílies mallorquines que han volgut acollir-los com de costum, des de fa anys.

Amb una participació nombrosa, de gent arribada de barriades diverses de Ciutat i també de la Part Forana de Mallorca, la manifestació recorre el carrer dels Oms, la Rambla, el Born i fa la primera aturada davant la Delegació del Govern espanyol a les Illes Balears.

Seguint els membres que porten la pancarta capdavantera, la manifestació segueix cap a la seu del Parlament de les Illes Balears, davant la porta principal del qual es realitza la segona aturada.

Prosegueix la manifestació cap a la plaça de Cort, realitzant-hi la tercera aturada baix de la balconada principal de la Sala, a les mateixes portes de l'Ajuntament de Palma (darrera les vidrieres de la planta superior, s'hi pot besllumar la figura de la senyora batlessa que pega una ullada a la manifestació).

Finalment, la manifestació es dirigeix cap al final del trajecte, la plaça Major, on, des de l'escenari que s'hi ha muntat, s'adrecen unes paraules a la concurrència i es reclama una major atenció institucional i política a la situació que pateix el poble sahrauì en aquests darrers trenta anys.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb