nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Fernando Lugo, president del Paraguai, davant Nacions Unides

nurukundo2005 | 25 Setembre, 2008 09:29 | facebook.com google.com

Aquests dies s'està celebrant a Nova York la nova sessió de l'Assemblea General de Nacions Unides (la número 63), durant la qual es reuneixen nombrosos Caps d'Estat i de Govern amb motiu de la Reunió d'Alt Nivell sobre els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni.

Fernando Lugo, que hi fa el seu primer discurs com a president del Paraguai, es refereix al procés de transició paraguaiana, i hi denuncia que la màfia lligada amb el poder públic i l'administració anterior, es pot dedicar a generar-hi inestabilitat política i econòmica.

Segons el president paraguaià, els grups que durant dècades hi han exercit el poder, i que enguany n'han vist perduts els privilegis, poden afectar l'estabilitat de la República, pel fet que romanen lligats a grups mafiosos.

El president defensa, davant el Ple de l'Assemblea General de les Nacions Unides, que el nou govern que presideix constitueix una resposta inequívoca a les nombroses demandes acumulades i oportunitats perdudes durant les darreres dècades.:
"la ciutadania paraguaiana -hi manifesta el president- ha votat enguany pel desig d'una major justícia social, per frenar la destrucció massiva del medi ambient, i pel combat contra la corrupció, la informalitat i discrecionalitat d'un Estat feble i oportunista".

Per això mateix, s'hi referma en la política del seu govern, d'intolerància absoluta davant qualsevol intent antidemocràtic i de portes fermament tancades al diàleg xantatgista de qui pretengui fer reviure models obsolets d'accés al poder.

Fernando Lugo manifesta davant l'Assemblea General que "no és possible sostenir la democràcia quan la gran majoria roman exclosa dels beneficis econòmics".

En apuntar directament contra les màfies que, amb la seva riquesa excessiva, perceben que estan passant pel seu pitjor moment al Paraguai, diu que manté la responsabilitat ferma, alhora que calmada, de combatre qualsevol intent de desestabilització, enfront del qual no hi pot haver cap casta de tolerància.

Acaba i conclou el seu discurs dient:

"Sé que el amor es una palabra muy poco frecuente en el discurso político; pero no hay otra manera de reconstruir el mundo maltrecho por el odio...
en el paisaje de este mundo tan globalizado, tan instantáneo, tan hipercomunicado, vemos con nitidez sus altísimos logros tecnológicos, sus portentosas arquitecturas financieras, sus proyectos científicos de colonización del universo, pero... nos preguntamos... ¿Dónde ha quedado la persona humana en este plan?
Hombres y mujeres merecen morar por siempre en el centro de este escenario, por cuanto lo único que nos librará del salvajismo postmoderno es que recuperen su sitio, el sitio del cual nunca debieron ser exiliados, en tanto la humanidad es el único valor que comparten -sin ninguna diferencia- un niño que se muere de hambre en países en desarrollo y otro que toma su desayuno cotidiano en un país desarrollado..."

Aprofita l'avinentesa, com és habitual en aquests casos, per mantenir contactes amb les més altes instàncies governamentals d'Amèrica Llatina i del món sencer.

Español - English - Français

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb