nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Un curs d'estiu a Palma força interessant: el diàleg intercultural

nurukundo2005 | 31 Maig, 2008 19:09 | facebook.com google.com

Si Ramon Llull obria els ulls i s'aixecava, d'allà on reposa des de fa segles!

Durant tres dies seguits, l'Associació Drets Humans de Mallorca, en col·laboració amb la Universitat de les Illes Balears i la Caixa de Balears sa Nostra, organitza el Segon Curs d'Estiu “Any Europeu del Diàleg Intercultural”, amb un programa d'activitats i intervencions de fort contengut humanista.

El diàleg intercultural esdevé, en Ramon Llull, la seva gran línia mestra d'actuació, en les obres que fa, els documents que escriu, els viatges que realitza, les discussions que manté, i els itineraris que recorre a una banda i a l'altra banda de la Mar Mediterrània!

Set segles després, al Centre de Cultura “Sa Nostra” (carrer Concepció, 12) de Palma, els dies 7, 8 i 9 de juliol de 2008, amb mitjans molt més tecnificats que en altre temps, s'obre un àmbit excel·lent per continuar reflexionant sobre la diversitat cultural d'Europa i per contribuir a la construcció d'una Europa plural mitjançant la comunicació i el diàleg entre les diferents cultures i religions, com assenyala el Dr. Juan José Tamayo Acosta, un dels dos directors d'aquest curs que es fa a Palma, i director de la Càtedra de Teologia i Ciències de les Religions de la Universitat Carlos III de Madrid.

“Europa mai no ha estat -ni és avui- un continent de cultura i religió úniques. S'hi han desenvolupat diferents processos culturals, concepcions polítiques i tradicions filosòfiques, unes vegades en diàleg i altres en conflicte. Aquesta és una de les seves principals riqueses, que és necessari conservar i impulsar” -diu l'expert teòleg i científic-.

Juan José Tamayo, Aina Calafat, Bernat Vicens, C.J. Cela duen molt de temps preparant i organitzant aquest curs fins al més mínim detall: impressió de documents, recerca de subvencions, despeses del professorat, bitllets per al transport, allotjament del personal, contactes, contengut del curs, condicions de realització, etc. Com se sap molt bé, les coses mai no surten totes soles.

Dilluns dia 2 de juny, a les 12 del migdia, es fa una roda de premsa al Centre Fundació sa Nostra (carrer Bonaire), on es presenta als mitjans aquest Segon Curs, amb la presència de representants de la UIB, Drets Humans de Mallorca i la Direcció de l'Obra Social de sa Nostra.

Des d'aquesta mateixa web, Drets Humans de Mallorca vol informar sobre una de les activitats força enriquidores que organitzada i realitza, precisament, en aquest any 2008, quan s'està celebrant arreu del món -també a Mallorca- el 60è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans per part de l'ONU.

Juntament amb el Dr. Juan José Tamayo, que fa dues intervencions, sobre “Pluralisme religiós” i “Diàleg entre religions”, també dirigeix aquest Curs d'Estiu 2008 la Dra. Maria José Fariñas Dulce, professora titular de Filosofia del Dret de la Universitat Carlos III de Madrid, que inicia les jornades amb dues intervencions seguides, sobre “Pluralisme cultural” i “Claus per al diàleg entre cultures”.

A més d'aquestes dues personalitats de l'àmbit universitari, hi intervenen també, entre d'altres:

  • Dra. Maria Antònia Carbonero, professora d'Antropologia de la Universitat de les Illes Balears, amb el tema “Diversitat cultural, interculturalitat i gènere a Europa, avui”.
  • Dra. Dolors Bramon, professora d'Estudis Àrabs i Islàmics de la Universitat de Barcelona, amb l'exposició sobre “Euroislam: Islam en diàleg crític amb la modernitat”.
  • Dr. Alexandre Miquel, professor d'Antropologia Social de la Universitat de les Illes Balears, que tracta dos assumptes: “Cultura i creativitat” i “Processos culturals”.
  • Dr. Federico Mayor Zaragoza, president de la Fundació Cultura de Pau, que intervé amb una conferència sobre “Cap a una cultura de pau”

L'entrada és lliure, limitada a l'aforament de la sala.
Les persones que en vulguin, poden obtenir certificat d'assistència.
Per a més informació: Tel.: 971 72 52 10 – Fax 971 71 37 57

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb