nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

El Parlament Europeu amb la Plataforma Salvem la Real

nurukundo2005 | 24 Maig, 2008 20:01 | facebook.com google.com

El president de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu, l'eurodiputat polonès Marcin Libicki ha fet arribar a Aina Calafat, presidenta de la Plataforma Salvem la Real, alhora que membre de l'Associació Drets Humans de Mallorca, una comunicació oficial des de Brussel·les.

Se li diu que, d'acord amb allò que estableix el Reglament del Parlament Europeu, s'ha admès a tràmit la seva petició, ja que les qüestions que planteja incideixen en l'àmbit de les activitats pròpies de la Unió Europea.

Com publica el Diari de Balears, de dissabte 24 de maig de 2008, la Comissió Europea investiga Son Espases i admet la demanda per esbrinar si l’hospital està damunt d’un torrent.

I el diari Última Hora del mateix dia, també fa públic que la Unió Europea iniciarà una investigació preliminar sobre el nou Son Dureta: la Comissió de Peticions admet a tràmit les denúncies presentades per La Real.

Una molt bona notícia que, sens dubte, ha d'alegrar la gent que, des de fa temps, roman i treballa fermament en la defensa d'un indret tan emblemàtic com és ara la finca de Son Espases que envolta el monestir cistercenc de La Real, a Palma.

D'acord amb el procediment establert, la Comissió de Peticions inicia l'examen d'aquesta petició feta des de Mallorca i decideix sol·licitar a la Comissió Europea que iniciï una investigació preliminar sobre els aspectes diversos d'aquest problema que planteja la Plataforma Salvem la Real en la seva documentació presentada.

La finalitat no és cap altra que la d'obtenir-ne un informe sobre si, amb les dades aportades, s'està respectant o s'està infringint la legislació comunitària pertinent.

El president de la Comissió de Peticions, amb data 20 de maig de 2008, ha comunicat a Aina Calafat que la mantendrà informada sobre els avanços en l'examen d'aquesta petició que li ha fet.

Normalment, les peticions referides a assumptes que pertanyen a l'àmbit d'activitats de la Unió Europea són admeses a tràmit per la Comissió de Peticions, que decideix el curs que se'ls ha de donar, d'acord amb el Reglament intern del Parlament Europeu.

Es tracta, doncs, d'una molt bona primera passa, ja que es considera que la petició presentada per la Plataforma Salvem la Real està ben fonamentada i mereix de ser atesa per les instàncies europees.

La Comissió de Peticions, està presidida per l'eurodiputat polonès Marcin Libicki, adscrit al Grup Parlamentari Unió per l'Europa de les Nacions.

Compta amb quatre Vicepresidències, una de les quals està ocupada per l'eurodiputat de l'Estat espanyol, Carlos Iturgaiz Angulo, adscrit al Grup Parlamentari del Partit Popular Europeu.

D'entre la resta dels trenta-tres membres, figuren una mitja dotzena d'altres eurodiputades i eurodiputats de l'Estat espanyol, com són:

Tant de bo que vulguin moure's com cal, en la defensa del patrimoni històric i artístic que envolta el monestir cistercenc de La Real, a Mallorca, a l'entorn del qual s'aixeca amenaçant i provocativa la gegantina i mastodòntica construcció de l'Hospital de Son Espases...
Tant de bo!


Com diu Guillem Frontera al seu article que titula "Salvem Son Bosc i Son Real. I la Real!", només queda una veu mig perduda per recordar-nos el punt de partida? Almenys si n'estiguéssim empegueïts, voldria dir que ens queda una mica de vergonya... el petit grup que queda de Salvem la Real mereixeria, per damunt de qualsevol consideració, el suport i el reconeixement del que queda de la societat civil.

* D'altres enllaços: Restes i pluges

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb