nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Paraguai apunta cap a un canvi polític

nurukundo2005 | 18 Abril, 2008 23:21 | facebook.com google.com

Diumenge, 20 d'abril de 2008, el Paraguai viu intensament una jornada electoral històrica. Per primera en molt de temps, l'ultradretà Partido Colorado es troba en condicions de perdre el poder que ha exercit durant més de sis dècades seguides.

Fernando Lugo, exbisbe catòlic practicant de la Teologia de l'Alliberament, al front d'una coalició de partits d'esquerres, duu totes les de guanyar segons totes les enquestes :

”És ben clar que Fernando Lugo es troba a l'ull de l'huracà en aquest moment. És el polític amb més rànquing a les enquestes, pentura degut a la seva gran popularitat dins els sectors més desfavorits de la societat paraguaiana. És en el cor d'aquesta gent on Fernando Lugo apareix com la llum al final d'un túnel”.

Seguint de prop un procés polític tan singular a través de la xarxa, es pot comprovar allò que afirmava fa un any aproximadament:

Després de trenta anys de sacerdoci disciplinat, he renunciat a les meves condicions formals de bisbe sense deixar de ser cristià i paraguaià per dedicar-me a la política, treballar per un projecte i cercar de convertir-me en president de la República del Paraguai, per posar-me al servei dels meus sofridors germans d'aquest bell i beneït país”.

Se n'han pogut escoltar, també, fragments dels seus discursos, i veure imatges i vídeos de la seva peculiar campanya electoral , comprovant-se que, en aquests darrers mesos, li han anat sorgint no poques dificultats i obstacles de tot tipus, que han intentat barrar-li el camí i llevar-lo d'enmig de mil i una maneres.

Arriba el dia assenyalat. I, des del seu blog personal, continua comunicant allò que fa i allò que diu a la gent en una campanya electoral llarga, dura i molt difícil.

S'ha d'esperar veure'n els resultats i constatar si, efectivament, el Paraguai gira pàgina en tot un seguit de governs ultradretans que l'han mal governat durant més de sis dècades seguides; i si, efectivament, el nou govern que pugui dirigir Fernando Lugo aconsegueix de fer passes endavant en la lluita eficient contra la misèria i la pobresa regnant en àmplies capes de la població paraguaiana.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb