nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Necessitats actuals de la presó de Palma

nurukundo2005 | 16 Abril, 2008 16:53 | facebook.com google.com

Dilluns, 14 d'abril, a les 20:00 hores, Club Diario de Mallorca acull la gent que acudeix a la taula rodona que s'hi organitza, relativa a les necessitats actuals de la presó de Palma.

Hi participen Manuel Penalva, jutge de vigilància penitenciària; Rosa Cosmelli, fiscal de vigilància penitenciària; Gloria Olmos, membre de la Comissió de Drets Humans del Col·legi d'Advocats; i Bernat Vicens, president de Drets Humans de Mallorca. Modera l'acte Francisco Mestre, redactor del rotatiu.

Vet ací la intervenció que hi fa Bernat Vicens, amb el títol genèric Necessitats actuals de la presó de Palma, i subtítol ”Què passa a la presó de Palma?”.

Parla de la necessitat de la figura del Defensor del Pres, del tema Drogues dins la presó, de l'eliminació dels maltractaments físics, de l'accés al Reglament de funcionament intern, de la necessitat de conèixer una a una les persones internes al mòdul d'aïllament, de la necessitat de més transparència, de la necessitat que hi funcionin les Juntes de tractament, etc.

Aquest debat sobre el tema de la presó de Palma esdevé intens, sobretot perquè entre els ponent n'hi ha dos, sobretot, que miren de parlar-hi clar -Gloria Olmos, advocada de la Comissió de Drets Humans del Col·legi d'Advocats, i el mateix Bernat Vicens. Hi diuen allò que els consta, encara que no es pugui “demostrar”, com se'ls exigeix.

La versió en paper del Diario de Mallorca de dimarts, 15 d'abril, reflecteix bé com va desplegar-se el debat i el que va ser. Com també la versió més resumida que es reprodueix a la web.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb