nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Entitats del III Fòrum Social de Mallorca (2): Attac-Mallorca

nurukundo2005 | 27 Gener, 2008 18:14 | facebook.com google.com

Què és Attac-Mallorca

És l'agrupació local d'un moviment internacional de ciutadans preocupats per les injustícies derivades de la globalització (atur, exclusió, misèria...)

Com a moviment ciutadà, la seva raó d'esser és la participació de tots els associats en igualtat de condicions i sense privilegis de cap mena.

Ningú no cobra mai res per les seves activitats (art. 8 dels Estatus). Els òrgans de participació directa dels socis són, (apart de l'Assemblea General) les Comissions Sectorials, les Agrupacions Locals i les Agrupacions en Xarxa (art.16). Els càrrecs electes són de duració limitada (art.8). Per assegurar la seva independència, no s'admeten subvencions d'institucions públiques, partits polítics, entitats financeres o qualsevol altra entitat privada semblant (art.26).

No és ni un partit polític ni una ONG de cooperació al desenvolupament. És una organització i un moviment internacional de ciutadans creat inicialment per al control democràtic dels mercats financers i les seves institucions.

ATTAC-Mallorca és una de les entitats que participa activament en l'organització dels diversos Fòrums Socials de Mallorca: el Primer celebrat a la UIB l'octubre de 2003, el Segon realitzat al Polígon de Llevant de Palma el mes de maig de 2005 i el Tercer a la plaça d'Espanya de Ciutat el mes de gener de 2008.


Paradeta informativa d'ATTAC-Mallorca
al III Fòrum Social de Mallorca

Foto: Picalsud

ATTAC-Mallorca també pren part activa en altres fòrums dels Països Catalans, com és el cas del Primer Fòrum Social Mediterrani -FSMed- celebrat a Barcelona l'any 2005.

M. Francisca Simonet, membre i representant d'ATTAC-Mallorca, és l'encarregada d'iniciar les activitats programades amb motiu de la celebració a Mallorca del Tercer Fòrum Social de Mallorca, amb la xerrada col·loqui que fa al Centre Social Flassaders de Palma el catedràtic d'Economia Aplicada Juan Torres Gómez sobre “Alternatives per un món més just i solidari”.

Què fa Attac-Mallorca

Des que s'implanta a l'illa, un bon grapat d'anys enrere, ATTAC-Mallorca participa en nombroses campanyes i de formes diverses.

Des de la col·locació de paradetes informatives a les vies públiques, fins a la recollida de signatures, la participació en taules rodones, l'organització de xerrades i conferències o la recaptació de suports favorables a la implantació de la Taxa Tobin...

Es mostra obertament contrària al projecte de Constitució de la Unió Europea, a la Guerra, al manteniment de paradisos fiscals, a la directiva Bolkenstein, a la presó de Guantánamo.

Intenta fer veure que la reunió del G-8, que mantenen els governants dels vuit països més rics del planeta, i les polítiques que s'hi impulsen no afavoreixen gens ni mica la humanitat. Serveixen més tost per xuclar encara molt més cruament el països més empobrits de la terra.

D'entre els nombrosos fulls que es reparteixen a Palma durant manifestacions com la del Primer de Maig, crida l'atenció el que difon l'associació d'Attac-Mallorca i que parla sobre el fons de reserva de les pensions.

S'hi denuncia l'acord al qual arriba el Govern espanyol amb els agents socials -CCOO, UGT, CEOE i CEPYME- que fa referència al text d'un avantprojecte que modifica la Llei reguladora del fons de reserva de la Seguretat Social.

S'informa que s'està estudiant la possibilitat de llançar al mercat una part dels doblers d'aquest fons i lliurar-la a gestors privats perquè en millorin la “rendibilitat”.

Com contactar amb Attac-Mallorca

C-el: attac_mallorca@yahoo.es
Josep Suàrez: suagen@ono.com

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb