nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Presentació del bisbe J. Mª Setién al Club Diario de Mallorca

nurukundo2005 | 24 Gener, 2008 11:51 | facebook.com google.com

Al Club Diario de Mallorca estibat de gent, molta no hi cap, no hi pot entrar ni acomodar-s'hi, Bernat Vicens, en representació de l'Associació Drets Humans de Mallorca, acompanyat per Carmel Bonnín, president de Justícia i Pau de Mallorca, fan la presentació pública del bisbe emèrit de Sant Sebastià, Mons. José María Setién.

Ha vengut a Mallorca per presentar-hi el seu llibre “Un obispo vasco ante ETA” publicat recentment.


Bernat Vicens, José María Setién i Carmel Bonnín
a la presentació del llibre "Un obispo vasco ante ETA"
al Club Diario de Mallorca

Foto: Picalsud

Vet ací les paraules que hi pronuncia Bernat Vicens:

“Hi ha moltes persones que no volen admetre el fet que al País Basc i l’Estat Espanyol hi ha un greu i antic conflicte. I l'únic que veuen és un problema de terrorisme. Terrorisme és l'únic que està passant al País Basc, i allò que s’ha de fer és eliminar aquest problema. I ja està.

Però no és així el tema.

Massa vegades, per desgràcia, qüestions greus del món quan entren dins la “política”, o dins la “política de partits”, o simplement dins la política en lletra menuda, ja l’han espifiada.

E fet és que hi ha temes massa greus i sagrats que seria millor que no els tocassin segons quins polítics.

Nosaltres som socials, no som “polítics”. Honestament ho hem de dir. I per això mateix tenim una altra manera de veure les coses.

I avui el que necessitam és rebaixar tensió, llevar crispació. I admetre que el camí que algun dia durà a la pau al País Basc tanmateix haurà de passar pel diàleg. I allò que no pot esser és que els que defensen una cosa bona en sí, com és aquest diàleg, vulguin que sigui per segons qui una espècie d’acció diabòlica.

Fa un any teníem enmig nostre un altre personatge referent en tot el que suposa un procés de pau. Em referesc al sacerdot irlandès el P. Alec Reid, que actuava de mediador en el procés de pau del País Basc. Ens va transmetre moltes vivències. Peró no oblidarem unes paraules que ens varen arribar molt endins: “L’esperit del Diàleg és l’esperit de Déu”. Crec que no es pot dir més amb més poques paraules.

No oblidem mai que ni el més gran criminal pot ser privat dels DDHH fonamentals; ja que els DDHH són NATURALS, INALIENABLES i INVIOLABLES.

De tot això ens parla el llibre “Un obispo vasco ante ETA”. I avui tenim l’honor de presentar el seu autor, el bisbe emèrit de Sant Sebastià, Mons. José Mª Setién.

No és la primera vegada que l’hem convidat a venir a Palma, i ha acceptat. Va ser en el mes d’octubre de 2001 que també el tenguérem enmig nostre al saló d’actes de sa Banca March convidat per Drets Humans de Mallorca. Coneixem la seva trajectòria, la seva línia i la seva honradesa. La seva ànsia per voler ser el bisbe de tots.

M’ha de permetre que digui uns adjectius que són un reflex de la seva personalitat: És un home just i ponderat. És racional i equilibrat. És un cristià compromès amb l’Evangeli, aplicat a les fortes circumstàncies que té plantejades a la seva comunitat".

Bernat Vicens i Vich
president de l'Associació Drets Humans de Mallorca
Palma, 23 de gener de 2008

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb