nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Cap al Fòrum Social dels Països Catalans!

nurukundo2005 | 17 Gener, 2008 20:52 | facebook.com google.com

El Fòrum Social Mundial -FSM- enguany pren cos arreu dels territoris dels Països Catalans amb la realització de l'FSCat al Principat de Catalunya, l'FSV al País Valencià, o l'FSMa a Mallorca.

Des de Mallorca estant, les entitats organitzadores del Fòrum Social de Mallorca s'adhereixen a la crida del Fòrum Social Mundial amb l'impuls i promoció d'un Dia de Mobilització i Acció Global el 26 de gener de 2008, com es fa públic al díptic que difonen.

Es creu que un altre món és possible, millor que l'actual, més just i digne, més solidari i igualitari, més enfocat cap a la dona i la infància, més protector del medi i la natura...

Es convida tothom a actuar, tots plegats, amb l'afany de construir aquest món millor que la majoria de la humanitat desitja i necessita.

Amb aquesta finalitat, dissabte, 26 de gener de 2008, s'organitza a Mallorca, com arreu del Planeta Terra, al Dia de Mobilització i Acció Global amb activitats diverses que van precedides d'altres actes realitzats prèviament.

Arreu dels territoris dels Països Catalans, a finals del mes de gener de 2008, milers de persones es mobilitzen responent a la crida del Fòrum Social Mundial de celebrar un Dia de Mobilització i Acció Global al voltant del dia 26, per a mostrar que un altre mon és possible.

Mentre a Davos, un any més, es reuneixen al voltant del Fòrum Econòmic Mundial economistes, empresaris i polítics que discuteixen com seguir modelant el món segons els seus interessos, fent palesa la vàlua d'iniciatives com l'ODG -Observació del Deute en la Globalització-.

Enguany, amb aquest motiu, un extens programa de seminaris, activitats culturals, assemblees, mobilitzacions té lloc arreu dels Països Catalans:

Al Principat de Catalunya s'organitza el Primer Fòrum Social Català -FSCat-2008, a la mateixa ciutat de Barcelona on es va celebrar el primer Fòrum Social de la Mediterrània -FSMed- l'any 2005.

Al País Valencià, s'hi celebra el Fòrum Social de València (FSV), creat l'any 2003 com un espai obert de trobada, plural i diversificat, cívic i solidari, no governamental i no partidari, espai de trobada per a la reflexió, el debat democràtic d’idees, l’intercanvi d’experiències, l’elaboració de propostes i l’articulació d’accions comunes eficaces.

A Mallorca, es convoquen les entitats organitzadores del Fòrum Social de Mallorca -FSMa- creat l'any 2005, amb la finalitat de convidar tothom a adherir-se a aquesta crida mundial.

A banda dels actes que l'FSCat organitza a Barcelona del 25-27 de gener, es fan moltes d'altres activitats, xerrades, reunions, seminaris... relacionats amb la crida de l'FSM , per tot el territori dels Països Catalans:

A l’Empordà, Girona, Osona, Manresa, Sabadell, Badalona, Barcelona, Castelldefels, l’Alt Camp, Tarragona, les Terres de l’Ebre, Mallorca i València, la Vall, la Vall d'Uixó, Mutxamel, Elx, la Pobla de Vallbona....

S'ho paga seguir de prop, dia 22 de gener de 2008, en una iniciativa sense precedents, la presentació pública de l'FSCat als mitjans de comunicació, amb una roda de premsa global que té lloc en una quinzena de ciutats d'Àfrica, Amèrica Llatina, Àsia i Europa de forma successiva a les 12 del migdia.

També s'ho paga, seguir la programació que se'n fa al País Valencià i a l'illa de Mallorca, que no és cap altra cosa que el desig de contribuir, des dels Països Catalans estant, a l'àmbit global que comporta el Planeta Terra en un dia, el 26 de gener de 2008, de mobilització i acció global per un altre món, millor, que es creu ben possible d'aixecar amb els mitjans de què disposa la humanitat.

D'altres enllaços relacionats amb aquesta iniciativa del Fòrum Social Mundial arreu dels Països Catalans:

Principat de Catalunya

  1. Fòrum Social Català -FSCat
  2. Actes del Fòrum Social Català a Tarragona
  3. Associació d'Estudiants Progressistes
  4. Canal Solidari
  5. CGT-Catalunya
  6. Endavant! Organització Socialista d'Alliberament Nacional
  7. Observatori del Deute en la Globalització
  8. Moviments, contradiccions i agrocombustibles
  9. Ecologistes de Catalunya
  10. Fòrum Social de Sabadell
  11. Edició local del Fòrum Social Català a Sabadell
  12. SETEM participa al Fòrum Social Català
  13. Xarxanet
  14. Presentació del Fòrum Social de Sabadell
  15. Revolta global

País Valencià

  1. Fòrum Social del País Valencià -FSV-
  2. Assemblea de Dones d'Elx
  3. Coordinadora Valenciana d'Organitzacions No Governamentals per al Desenvolupament
  4. L'Avanç del País Valencià
  5. Fòrum Social Mundial a Elx
  6. Fòrum Social Mundial al Camp de Túria
  7. FSM a Mutxamel

Illes Balears i Pitiüses

  1. Fòrum Social de Mallorca -FSMa-
  2. REAS Balears
  3. STEI-i

Comentaris

Països Catalans

Cal dir | 04/05/2008, 09:27

Els PPCC ni és cap obligació ni és cap dret que tenim els que compartim llengua. PPCC és una definició ficticia que mai ha sigut i que no te cap valor històric.
La unificació política de les tres nacionalitats autonòmiques i altres terrenys localitzats que partanyen a la unitat lingüística, no tenen el perquè estar sotmesos a la denominació de l'esmentat Països Catalans de cap de les maneres. L'exigencia d'questa unificació política, és com si s'exigira la unificació política de totes les nacionalitats de parla castellana. Una simple i plana aberració de domini.

Balears pot apuntar-se per consens popular a on li vinga en gana.
El País Valencià del que jo forme part, per a mi és una nacionalitat sobirana i no sotmesa a cap denominació forana.
Un xilé és un xilé i no cap espanyolista per dret i obligació, i un valencià és un valencià, i no cap catalanista per dret o obligació.
L'unic dret i obligació dels valencians, és ser valencians, i després per consens i dins de la democràcia, el que faça manca.

NO a la denominació de PPCC per a definir a altres nacionalitats. Al País Valencià, anomenem a la nostra llengua VALENCIÀ. Llengua compartida amb Balears, Catalunya, Andorra i altres zones, però sempre, per història i per cultura, valencià, ahír, hui i demà.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb