nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

La mort, eina democràtica veritable

nurukundo2005 | 27 Octubre, 2007 17:17 | facebook.com google.com

Divendres, 26 d'octubre, assistesc a un emotiu acte de comiat que es realitza al tanatori del Cementeri municipal de Son Valentí, a Palma.

Un bon nombre de membres de la Congregació Religiosa de les Germanes de la Caritat, s'hi arreplega amb motiu de la mort d'una de les seves germanes, na Maria Antònia Sastre.

Enmig d'una mar de veus blanques que ressonen dins aquella cambra mortuòria, entonant la pregària de les “Vespres de l'Ofici de Difunts”, romanen inertes les despulles d'una artista, dona i monja, a la qual dic el meu adéu-siau amb una glosa malgarbada que reproduesc en un dels meus blogs .

Hores després, a la web del Padre Gregorio Mateu veig esmentada la “hermana María Antonia Sastre, Religiosa de la Caridad”, per la salut de la qual el franciscà mallorquí de la TOR eleva la seva pregària...

El P. Gregorio Mateu, franciscà mallorquí de la TOR, treballa a l'actualitat a P.O. Box 5855 - Tel. 973.589.46.47 - Newark, N. Jersey 07105 –, on es pot veure que manté activa la web – www.padregregoriomateo.org -, amb l'adreça electrònica felitodos@msn.com.

També serveix per descobrir que la difunta artista hi ha col·laborat en vida, donant-li una mà en la publicació d'obres diverses, com és el cas del llibre publicat l'any 1994 ”Educar para la felicidad”, on apareix com a il·lustradora de les 294 pàgines que conté. S'hi diu que és una obra il·lustrada amb dibuixos entre text de M. Antònia Sastre.

També se'n pot veure el nom a la informació relacionada amb el llibre de Teodor Suau i Puig, editat per les Germanes de Sant Vicenç de Paül, publicat l'any 1991 i que porta el títol, en català, de Germana dels ulls tranquils. A la xarxa d'internet Maria Antònia Sastre hi apareix com l'autora de les il·lustracions.

Hi figura així mateix en aquest altre que duu per títol Amaneceres de vida, publicat l'any 1991

Mentrestant, un reconegut agnòstic, que també acudeix al tanatori amb motiu de la mort d'un familiar seu, em reconeix l'admiració que sempre ha sentit per aquestes dones, en veure que s'afanyen a treballar, a Mallorca, en allò que ningú més no vol ni sap ni pot fer: l'atenció acurada i amorosa a la gent més necessitada.

Alhora, em fa veure ben a les clares que la mort, que ens arriba a tots un dia o un altre, sí que esdevé una eina efectiva de democratització infal·lible, en aconseguir d'igualar-nos a tots, pobres i rics, homes i dones, joves i vells...

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb