nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Estudiants de música dels Països Catalans, a Mallorca

nurukundo2005 | 13 Maig, 2005 17:06 | facebook.com google.com

Trobada d’alumnes d’Instituts dels Països Catalans, a Mallorca

De dijous, dia 12, a diumenge dia 15 de maig, prop d’un miler d’alumnes d’Instituts d’Ensenyament Secundari del País Valencià, el Principat de Catalunya, les Illes Balears i Pitiüses, realitzen la VI Trobada Musical ‘Com Sona l’ESO 2005'.

Com en altres iniciatives de caire musical, com és ara la creació de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, la professora mallorquina Magdalena González, presidenta de l'entitat Forum Musicae ha aconseguit d'incorporar enguany aquesta activitat dins la programació Palma, Ciutat educativa que realitza l'Ajuntament.

Trobada musical d’alumnes d’Instituts dels Països Catalans, a Mallorca

Dins el marc “Palma, ciutat educativa” que promou l’Ajuntament de Palma, entre els dies 12-15 de maig d’enguany se celebra a Mallorca la VI Trobada Com Sona l’ESO 2005.

Hi participen més de 900 alumnes. Omplen una catorzena d’autocars. Romanen allotjats al “Complex Belleveu” del Port d’Alcúdia. Són alumnes de més d’una vintena d’Instituts d’Ensenyament Secundari del País Valencià (9), del Principat de Catalunya (4) i de les Illes Balears i Pitiüses (8).

Al Manifest “Com sona l’ESO 2005 a les Illes”, es pot llegir, entre d’altres coses, que s’hi diu:

“…des del fons dels passadissos, des de l’oblit de molts responsables polítics, una trobada més, una nova aventura sonora, una nova possibilitat per mostrar a tothom la necessitat d’una educació mitjançant l’art.
Davant un món cada vegada més intolerant, proposem l’art com a so col•lectiu.
Davant els actes xenòfobs, proposem la multiculturalitat de l’art…

Poc a poc agafa forma aquella idea de trobar-nos cada any, s’amplia el contingut, madurem tots i totes.
Noves sonoritats, noves dissonàncies ens van conduint cap a un punt sense retorn, cap a una millor consciència d’allò que pot fer l’art.
A cada trobada es presenten noves músiques per estrenar, nous plantejaments didàctics, nous projectes que agafen forma, noves formes de comunicar-nos amb els altres.
Expressem, mostrem, compartim allò que creem des de les oblidades aules amb poc o gens de recolzament institucional.”

A la creació, manteniment i impuls de l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, una iniciativa de la presidenta de l’entitat Fòrum Musicae, la mallorquina Magdalena González, afegeix ara la participació entusiasta en l’organització i el muntatge d’aquest altre esdeveniment que, sens dubte, ha de deixar una bona empremta cultural, musical i artística en tot/e/s els/les alumnes d’aquests Instituts d’arreu dels Països Catalans que hi participen.

Arriben al Port de Palma, el matí de dijous, dia 12 de maig de 2005, des d’on es desplacen cap al “Complex Belleveu” del Port d’Alcúdia, on s’allotgen.
Són rebuts per les autoritats municipals de l’Ajuntament d’Alcúdia. Dinen. Assagen. Sopen. Dansen. Descansen. Hi passen la primera nit.

Divendres, dia 13 de maig, lluint totes i tots les camisetes vermelles que porten eslògans de la trobada, fan com “El Riu Vermell” que envaeix tota la ciutat antiga de Palma, des de la plaça d’Espanya fins a la plaça de Cort, i, des d’aquí, fins al Parc de la Mar.
S’hi fan actuacions diverses, danses, cocentaines, percussions, fanfares, grups i tallers instrumentals…
Una Paella Gegant al Parc de la Mar (que duu de vertader capoll a qui l’organitza) resulta saborosa i exquisida per a qualsevol comensal que la tasta.
Al Palau d’Esports de Son Moix, assajos i actuacions musicals s’arrodoneixen amb la interpretació col•lectiva de La Balanguera.
S’acaba la Jornada, retornant al complex Belleveu, del Port d’Alcúdia, on se sopa i se celebra la Nit Musical.

La segona jornada és plena d’experiències personals, fruit de la dedicació a conèixer l’entorn on s’estan celebrant les jornades, és a dir, la vila d’Alcúdia i l’illa de Mallorca. El retorn cap al continent comporta, per a tota la gent que participa en aquest esdeveniment, un bon munt d’experiències adquirides, d’actuacions realitzades, de coneixences fetes, d’encontres enriquidors
. Mallorca, i el conjunt dels Països Catalans, esdevenen una bona mostra d’allò que, des del camp de la música, es pot fer en la reconstrucció d’uns territoris que no solament comparteixen, des de fa segles, una mateixa llengua, sinó també unes mateixes arrels culturals i el desig ferm de viure plegats, avançant cap a un futur molt més enriquidor encara.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb