nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Per una democratització de Nacions Unides

nurukundo2005 | 19 Setembre, 2007 07:59 | facebook.com google.com

El Secretariat Ad Hoc del Fòrum UBUNTU adjunta un comunicat que, amb el títol "Obertura de la 62ª Sessió Anual de l'Assemblea General de Nacions Unides", recull la llista de persones i organitzacions que el signen inicialment.

Anima també a visitar la pàgina web i, si s'està d'acord amb el comunicat, a adherir-s'hi a través del procediment habitual.

UBUNTU és una paraula genuïnament africana que designa HUMANITAT - compartir, tenir en compte i estar en harmonia amb tota la creació.

Com a ideal, promou la cooperació entre individus, cultures i nacions.

Amb data de 17 de setembre de 2007, amb motiu de l'obertura de la Sessió Anual 62 de l'Assemblea General de Nacions Unides (18-09-2007), que té com a lema “Revitalització del treball de l'Assemblea General”, propugna:

”Transformem Nacions Unides en l'instrument central de la governança democràtica mundial”.

En aquesta ocasió les organitzacions i individus sotasignats, per iniciativa del Fòrum Mundial de Xarxes de la Societat Civil - UBUNTU, volen fer arribar als representants dels estats membres a Nacions Unides i a l'opinió pública en general, algunes propostes relacionades amb assumptes molt actuals, com són ara:

  • La tornada a la carrera armamentística
  • Els cobejosos intents d'apropiació de béns públics mundials
  • Els moviments financers especulatius globals

Com a única conclusió s'assenyala:

Que “l'estat del món a principis d'aquest segle XXI precisa amb urgència, un sistema de governança democràtica mundial. Centrat en unes Nacions Unides profundament reformades, aquest sistema ha de tenir realment la legitimitat i la capacitat d'afrontar els problemes i desafiaments plantejats.

Aquesta reforma profunda té, com a mínim, un requisit essencial: la democratització i l'enfortiment del "nou" sistema de Nacions Unides. No només els Estats, sinó també els ciutadans del món han d'estar i sentir-se representats directament a la institució, transformant-la així en instrument central d'aquesta nova governança democràtica mundial.

En aquest sentit, una Assemblea Parlamentaria o una Assemblea General no només constituïda per Estats (com és el cas del Consell d'Administració de la OIT) podria tornar a les Nacions Unides la seva característica essencial.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb