nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Veneçuela en el punt de mira (1)

nurukundo2005 | 04 Agost, 2007 21:43 | facebook.com google.com

Amb aquest títol preliminar, el bon company Paco Vera, gran coneixedor i amant de realitats d'Amèrica Llatina, com són ara les veneçolanes, em fa arribar una dotzena de pàgines de reflexió que ajuden a copsar una mica més finament i encertada certes explicacions de certs fets que ocorren a l'actualitat arreu del Planeta Terra.

M'arriben, precisament, mentre a Palma estam duent a terme accions informatives sobre la realitat de repressió que s'està estenent a l'Estat mexicà d'Oaxaca, on la llibertat d'expressió també es converteix en víctima manifesta.

Als dos exemples espanyols que esmenta en Paco Vera -relacionats amb el boicot del PP als mitjans de comunicació del grup Prisa, i la denúncia de la Conferència Episcopal contra la formació cívica-, s'hi poden afegir hores d'ara els casos d'Arnaldo Otegui, líder basc empresonat per haver "dit" certes coses, o el setmanari El Jueves, revista satírica segrestada per haver "dibuixat" certes imatges!

El fet és que, amb una desena d'apartats, Paco Vera analitza situacions que veu marcades pel pes d'una democràcia desprestigiada, influenciades pel paper dels "mass media" i certes pròrrogues no concedides, originades a l'ombra de cops d'estat, allunyades de la Justícia i els Tribunals, provocadores d'estratègies de la crispació, no controlades per la mà del "sheriff", que giren l'entorn de la llibertat d'expressió, que esdevenen l'exemple que supera la crisi a Espanya i que reclamen la llibertat com a senyera..."

En considerar-les summament interessants, m'aventuro a contestar-li:

"Molt interessant informació, Paco. Que has pogut veure res en relació amb Mèxic, com miram de difondre des d'aquí mateix? Salutacions".

Tot d'una s'apressa a contestar-me Paco Vera:

"Gràcies, Cil, per la treva prompta reacció a la meva nota sobre Veneçuela. Quan la tinguis més llegida, m'agradaria saber els teus comentaris al contingut de la nota. Gracies. Sobre Mèxic, no sé exactament a què te refereixes. Les informacions que arriben són diverses: sobre el mur de la vergonya, els drets humans, la dona i mes concretament la dona indígena, les migracions, el masclisme, i ara hi ha un apreciat moviment sobre la llibertat d'expressió i l'autocensura en els mitjans de comunicació (interessant qüestió en un moment on s'acusa a Veneçuela sobre aquest tema i als EEUU s'està reforçant el control sobre els continguts dels mitjans de comunicació). Saludos, Cil".

És clar i evident que, des de l'11 de setembre ençà, la llibertat d'expressió arreu del Planeta Terra està més amenaçada que mai. I que la lluita per la seva defensa i pel dret a exercir-la esdevé més necessària que mai.

Si més no, per donar un poc més de credibilitat als règims que s'autoqualifiquen de democràtics... mentre fan inútil i inservible la participació cívica i/o certes decisions adoptades democràticament (vegi's PSOE Madrid imposant-se a PSOE Navarra fins anorrear-lo...!)

Cecili Buele i Ramis
Mallorca, agost 2007

(CONTINUARÀ)

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb