nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Campanya a favor de l'alliberament d'Arnaldo Otegui

nurukundo2005 | 03 Agost, 2007 11:09 | facebook.com google.com

En una declaració signada el 2 d'agost de 2007, l'Esquerra Abertzale manifesta que l'empresonament d'Arnaldo Otegui és un obstacle molt greu davant del procés, i continua mantenint l'aposta per una resolució política del conflicte basc.

Més de 5.000 persones ja s'han adherit a la campanya per a l'alliberament immediat d'Arnaldo Otegui, entre les quals figuren representants de tots els sindicats i destacats polítics estatals i internacionals.

otegui

No poques iniciatives han anat sorgint, amb motiu de l'empresonament d'Arnaldo Otegui, reclamant la ¡Llibertat immediata!, o manifestant la pròpia opinió relacionada amb l'alliberament de la presó del líder basc.

Per a l'Esquerra Independentista i Socialista Basca, la detenció dia 8 de juny de 2007 del Portaveu Nacional i membre principal de la Comissió Negociadora de Batasuna suposa un fet de màxima gravetat, i afegeix un altre element a la fotografia d'agressió permanent al Procés de Resolució Polífica del Conflicte que el PSOE manté des de la proclamació de l'Alto al Foc Permanent d'ETA el passat mes de març de 2006, i que porta a aquesta situació...

Segons aquesta declaració, el Govern del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha obert la via de la repressió, intentant una altra vegada neutralitzar l'Esquerra Endependentista i Socialista Basca.

Davant d'això, es vol transmetre un missatge al Poble Basc i a la Comunitat Internacional:

”L'oportunitat de resoldre el conflicte basc continua oberta i no podem deixar que es perdi. Soms conscients de les possibilitats, també dels riscs, però treballarem sense escepticismes; hi ha condicions objectives en termes polítics i subjectius quant a la voluntat manifestada per la societat basca...”

Amb aquest objectiu, es llança una campanya a favor de l'alliberament immediat d'Arnaldo Otegui:

“Avui, de bell nou, l'Esquerra Independentista i Socialista Basca vol refermar el seu compromís amb aquest objectiu. A pesar de les dificultats, ni Zapatero ni el PSOE enfonsaran les ànsies de solució del Poble Basc. Per això, feim una crida adreçada als agents polítics i socials a nivell internacional perquè s'adhereixin a la campanya que exigeix l'alliberament immediat d'Arnado Otegui a la pàgina web:

  • perquè es puguin articular els acords polítics amb els quals Euskal Herria assoleixi un escenari de pau i llibertat;
  • perquè, en ser un dels principals interlocutors de l'Esquerra Abertzale, pugui continuar desplegant una tasca de gran transcendència en la recerca d'una solució democràtica al conflicte polític que pateix Euskal Herria;
  • perquè l'empresonament d'Arnaldo Otegui no és de rebut, en ser una mesura que expressa un evident rerefons polític."

Per tot això, es demana davant les autoritats judicials pertinents la seva posada en llibertat immediata

S'agraeix comunicar l'adhesió al correu electrònic: ehinternational@gmail.com

És bo recordar i tenir present que, des del primer moment de l'empresonament del líder basc, fins i tot molt abans que Batasuna arribi a obrir una web demanant la llibertat d'Arnaldo Otegui, Esquerra Republicana de Catalunya esdevé una de les organitzacions polítiques que li dóna suport.

En condemna obertament la detenció i assegura, a través del seu portaveu al Congrés, el diputat Joan Tardà que es tracta d'una molt mala notícia, perquè posa de manifest que l'Estat espanyol ha optat per la revenja en lloc de cercar la justícia; amb això, diu el diputat republicà, l'Estat espanyol comença l'operatiu de criminalitzar l'esquerra abertzale basca, i fa un trist favor a la pau en optar per la revenja en lloc d'optar per la justícia.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb