nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Fernando Lugo, candidat presidencial del Paraguai, a Madrid

nurukundo2005 | 24 Juny, 2007 11:22 | facebook.com google.com

La gira que organitza aquests dies per Europa el candidat a la Presidència de la República del Paraguai, l'ex bisbe catòlic Fernando Lugo, és previst que s'inicii la setmana que ve, amb una dissertació que fa comptes desplegar, a Madrid, sobre la situació actual que viu el seu país.

El marc triat és la Casa de América, gran centre cultural gestionat pel consorci que va crear l'any 1990 el Ministeri d'Assumptes Exteriors, a través de la Secretaria d'Estat per a la Cooperació Internacional i per a Iberoamèrica, la Comunitat i l'Ajuntament de Madrid.

En aquesta magnífica instal·lació situada al mateix centre de Madrid, on es generen fòrums diversos d'idees i debats sobre aspectes econòmics, polítics, científics, tecnològics i culturals d'Amèrica Llatina, és on Fernando Lugo té previst d'adreçar-se sobretot a representants de l'àmbit diplomàtic i del funcionariat públic espanyol.

Prèviament, després d'haver romàs uns dies als Estats Units de Nordamèrica, per al dimarts, 26 de juny, preveu mantenir a Madrid una entrevista amb el president del Govern espanyol José Luís Rodríguez Zapatero, iniciant així una visita de dues setmanes arreu d'Espanya.

Fa comptes de posar-lo al corrent dels seus plans de govern, si guanya les eleccions presidencials paraguaianes el 20 d'abril de 2008, amb les quals pretén rompre amb 60 anys de poder absolut del conservador Partido Colorado

Dins el cicle Tribuna iberoamericana, organitzat per l'Agència EFE i Casa de América, el candidat presidencial a la República del Paraguai, Fernando Lugo, fa una conferència a Madrid sobre Una possibilitat de ruptura amb 60 anys d'hegemonia colorada, que va seguida d'un col·loqui obert amb la gent que hi assisteix.

En dies successius, serà present també a Granada on fa comptes de prendre part en la iniciativa ciutadana anomenada Encuentro y Diálogo de Civilizaciones propiciada pel president Rodríguez Zapatero.

També vol arribar fins a Múrcia (Cartagena), Barcelona (Molins de Rei), Mallorca (Palma), Màlaga (Fuengirola) i altra volta Madrid.

Fa comptes de mantenir trobades no solament amb personalitats de l'àmbit polític (José Chávez, canceller, Pedro Zerolo, Trinidad Jiménez, Iñaki Gabilondo, Alfonso Guerra, etc.), sinó també amb comunitats eclesials, membres de parròquies diverses, compatriotes paraguaians residents a Europa, organitzacions socials, mitjans de comunicació, etc.

Qualsevol interès a fer aportacions positives a aquest procés de participació democràtica en la política que s'està desplegant al Paraguai, és vist amb molt bons ulls pels responsables que coordinen la visita del paraguaià Fernando Lugo a Europa.

S'ha de tenir present que la denominada Concertació Nacional, una aliança d'una desena de partits polítics de l'oposició, més una trentena d'organitzacions socials, civils, camperoles, sindicals i fins i tot comercials, dóna suport inicial a Fernando Lugo com a precandidat.

La condició de candidat, de totes les maneres, no l'obtendrà fins que no aconsegueixi de ser formalitzada davant escrivania pública -abans del 28 de novembre de 2007-, requisit indispensable perquè pugui enregistrar-se oficialment a la Justícia Electoral.

L'actual president del Paraguai, Nicanor Duarte, continua insistint que la candidatura d'aquest religiós és inexistent, perquè la Constitució Nacional prohibeix que s'hi presenti qualsevol ministre de qualsevol religió. Per això mateix, està ben disposat a impugnar-la amb tots els mitjans que siguin al seu abast...

Amb això, no resulta gens estrany que es valorin molt positivament, per part de l'entorn de Fernando Lugo, els suports a determinats aspectes que a primer cop d'ull pot semblar que no tenguin gaire importància, però que a Amèrica Llatina es consideren totpoderosos.

Són els que tenen a veure amb eventuals impugnacions de la candidatura de Fernando Lugo, previsiblement fetes públiques pels mateixos portaveus oficials del Govern paraguaià i pel Partido Colorado, fins i tot -encara que pugui semblar inversemblant- amb arguments de caire estrictament teològic, o jurídic i canònic.

D'altres informacions relacionades amb aquest mateix assumpte

Traduccions:
- Español
- English
- Français

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb