nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Propera visita a Mallorca del bisbe Lugo, candidat a president de la República del Paraguai

nurukundo2005 | 22 Juny, 2007 18:30 | facebook.com google.com

Dins la primera setmana del proper mes de juliol es preveu que arribi a Mallorca el líder paraguaià Fernando Lugo. Un bisbe d'Amèrica Llatina que, mogut pel seu compromís personal cristià i per demandes populars insistents, des del dia de Nadal de l'any passat, aspira a ser president de la República de Paraguai, com a resultat dels propers comicis electorals de l'any 2008.

Entitats mallorquines relacionades amb la cooperació i la solidaritat, com són ara Nou Sud, SABAL, Fundació Serveis de Cultura per al Poble, Drets Humans de Mallorca, Picalsud, etc. romanen en contacte directe amb l'entorn més acostat d'aquest candidat presidencial paraguaià.

Se sap que Fernando Lugo cerca suports i amplia contactes. Per això mateix, després d'haver passat uns dies als Estats Units, on ha mantengut contactes directes amb la col·lectivitat paraguaiana nordamericana, d'haver-se entrevistat amb l'encarregat de les relacions amb Amèrica Llatina Thomas Shannon i d'haver retornat al Paraguai, dissabte 23 de juny emprèn viatge cap a Madrid on s'ha d'entrevistar amb el president del Govern espanyol José Luís Rodríguez Zapatero.

L'agenda es pot completar amb una escala a Brasil on pot trobar-se amb el president Luiz Inácio Lula da Silva.

I, aprofitant l'avinentesa de la seva visita a Madrid, Barcelona, Màlaga, Múrcia, etc. les entitats mallorquines esmentades li faciliten el camí perquè arribi fins a Mallorca (dins la primera setmana del proper mes de juliol), amb la finalitat d'atansar-se al col·lectiu paraguaià que hi resideix, i d'explicar a la població mallorquina en general, la visió que té de la situació en què es troba avui dia Amèrica Llatina, i Paraguai més concretament.

Com també de les vies que considera que romanen obertes al compromís cívic encaminat a la transformació de la realitat llatinoamericana, també a partir d'unes exigències ètiques nascudes duna vivència molt profunda, radical i sincera del mateix evangeli que serveix de guia i orientació per a les comunitats cristianes d'Amèrica Llatina.

Dins la programació d'aquesta visita, es contempla la possibilitat de mantenir alguna trobada explicativa amb forces polítiques i sindicals diverses, com també amb entitats i associacions de l'àmbit de la cooperació i la solidaritat.

Des de Mallorca estant, hom té l'oportunitat singular d'assabentar-se d'iniciatives que es prenen a Amèrica Llatina i que en fan palesa la vitalitat i l'energia positiva que s'hi traspua. Sobretot des d'aquells sectors i àmbits de caire popular i indígena.

D'altres informacions relacionades amb aquest mateix assumpte.

Traduccions:
- Español
- English
- Français

Comentaris

Ja no és Bisbe

Cul de bòtil | 22/06/2007, 18:37

Al menys va tenir la decència de renunciar al càrrec de Bisbe.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb