nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

I no els cau mai la cara de vergonya!

nurukundo2005 | 02 Maig, 2007 17:13 | facebook.com google.com

Per grossa que la facin, o que la deixin de fer, als governants del PP no els cau mai la cara de vergonya! Ni quan governen, ni quan administren, ni quan representen les institucions públiques. No els cau mai la cara de vergonya!

Qui dia 2 de maig de 2007 ha tengut la mala sort de topar-se amb la parella periodística que componen Esther Matutes i Jordi Calleja, presentant IB3 Notícies Migdia, ha pogut quedar bocabadat/da en comprovar de quina manera tan servil s'hi tracta una informació tan 'macabra': la permanència al tanatori municipal del Cementeri de Palma, durant aquests darrers tres mesos, del cadàver d'una dona equatoriana assassinada a Mallorca.

Minimitzant el fet, que simplement hi queda qualificat com una “desatenció institucional”; i mirant de llevar-se les puces de damunt, en atribuir-ho tot a la “burocràcia estatal”, els responsables del Partit Popular -responsables d'IB3- no solament defugen qualsevol responsabilitat en l'administració municipal que tenen a les seves mans, i defugen qualsevol responsabilitat en l'administració autonòmica, que també tenen a les seves mans; sinó que s'encarreguen de transmetre una notícia “tendenciosament procliu”: venen a dir que no són ells, que són uns altres els que no s'han sabut comportar adequadament.

Tan ufanosos a l'hora de posar-se a lluir medalles d'èxits, no tenen cap casta de mirament a l'hora de mostrar-se escàpols i fugissers quan els pertoca haver d'assumir el pes de responsabilitats més directes: la de la conselleria d'Immigració -atendre immigrants-, la de l'Institut Balear de la Dona -atendre dones maltractades- i la de l'Ajuntament de Palma -depòsit de cadàvers-, pel cap baix.

No és aquesta la primera vegada que el Cementeri Municipal de Palma, dirigit i administrat pel Partit Popular, aixopluga fets insòlits, i crea situacions increïbles, molt més propis d'una novel·la negra.
Com la d'aquell magribí anònim les cendres del qual arriben a volar erròniament fins a Suècia!

Casualment, totes aquestes malifetes solen coincidir en un aspecte: sempre es tracta de gent pobra, la que hi surt ben malparada!
Amb la gent rica, acostumen a quedar-hi sempre bé.
Per la gent pobra, no s'interessen el més mínim, a l'hora d'atendre-la com aquesta es mereix i necessita; sí que la tenen molt present, a l'hora de servir-se'n en profit propi!

Qualcú pot pensar i creure que a les arques públiques que administra el Partit Popular no hi ha la quantitat de doblers suficient que eviti un fet tan lamentable com aquest!?
Per a altres finalitats molt manco humanitàries sembla que n'hi ha a bastament!

Vet ací, doncs, la transcripció íntegra de la transmissió d'aquesta notícia feta pública a IB3 Notícies Migdia, amb la veu i imatge d'Esther Matutes i la col·laboració de Daniel Canchado i Bea Alonso, apareguts en subtitulars, desplegant el titular genèric El somni trencat de Ketty.

Cadascú que jutgi i valori per si mateix què correspon a què:

A la presentació inicial, Esther Matutes diu:
”A vegades el somni de la immigració es trenca per la tragèdia. L'equatoriana Olímpia Ketty va ser la primera víctima d'enguany a les Illes per violència de gènere. El seu cos ha estat mesos al tanatori forense esperant que la repatriassin. La burocràcia estatal ho va posar molt difícil. La seva germana ja és a Palma per endur-se-la cap a ca seva”

En desplegar més amplament la notícia, s'hi diu:
”De vegades, l'esperança d'aconseguir una vida millor acaba en tragèdia. És el que li va passar a Olímpia Ketty Tomala assassinada pel seu exmarit a finals de gener.
Per problemes burocràtics i permisos que no se trobaven, el seu cos ha estat durant tres mesos a l'Institut Anatòmic Forense.
La seva germana acaba d'arribar a Palma per poder-la repatriar a l'Equador.
Mònica Tomala té 27 anys, 11 manco que la seva germana Olímpia, la primera víctima per violència de gènere d'Espanya aquest 2007.
La desatenció institucional ha fet que després de tres mesos el seu cos continuï aquí a l'espera que el repatriïn.
Olímpia no tenia cap familiar a l'illa i la seva germana ha hagut de venir expressament per fer tota la paperassa:
'Porque no me daban el visado, no me daban por ser pobres nosotros... que a qué íbamos a ir, que ustedes no tienen dinero, me dijeron'...
De manera tràgica es trencava el somni d'Olímpia que estava a punt de dur cap a Mallorca les seves dues filles.
'En el Ecuador mismo ya era malo este hombre'...
Només a les Balears resideixen 17.000 equatorians que en casos tràgics com aquest se senten completament desemparats.
'Los resultados están ahí -diu Carlos Villalba, president de l'Associació d'Equatorians- que no ha habido un eco apropiado, no ha habido una correspondencia acorde a la urgencia de este suceso”.
Mònica només espera ara solucionar-ho tot i que Olímpia pugui ser enterrada a la terra on l'esperen els seus”.

Traduccions: - Español - English - Français

Comentaris

paraula per paraula

CIL | 26/12/2007, 21:32

Em sap molt de greu que no hagi agradat gaire a segons qui la gran feinada que em va dur davant del televisor, posar-me a transcriure a mà, íntegrament, la transmissió d'una notícia feta pública a IB3 "Notícies Migdia", amb la veu i imatge d'Esther Matutes i la col·laboració de Daniel Canchado i Bea Alonso, apareguts en subtitulars, desplegant el titular genèric "El somni trencat de Ketty". Els telespectadors interessats a seguir informatius de TV només sabem, veim i escoltam allò que surt a la pantalla. I res més. Si se'n guarden còpies fidedignes i exactes, d'aquest "Notícies Migdia", es pot comprovar fins a quin punt és cert això que acab de manifestar.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb