nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Un colom missatger de pau, assassinat a les portes d'Europa

nurukundo2005 | 22 Gener, 2007 18:49 | facebook.com google.com

Un grapat d'organitzacions defensores dels drets humans, sorgides de l'emigració política turca i que mantenen la seva seu a Brussel·les, han emès un comunicat conjunt, amb motiu de l'assassinat del periodista armeni Hrant Dink a Turquia:
ha caigut com a màrtir als carrers d'Istambul, un veritable colom missatger de pau! -proclamen els seus representants-.

El nostre amic Hrant Dink, periodista armeni i defensor dels Drets Humans i dels Pobles, ha estat assassinat per les forces ocultes.
Sigui quin sigui l'autor, tenim la certesa que darrere s'hi troben com a culpables l'ultranacionalisme i el militarisme turcs, que sempre sobresurten impunes davant els genocidis comesos contra el poble armeni i assiri.

Fa alguns mesos, en una trobada al Centre Internacional de la Premsa, a Brussel·les, Hrant Dink ens passava detalls de les amenaces constants dirigides a la seva persona i a la redacció del diari Agos on treballava.

D'origen armeni, Dink va ser detengut nombroses vegades per la justícia turca, situat al punt de mira dels mitjans ultranacionalistes i militaristes turcs.

Conegut i respectat com a defensor aferrissat dels Drets Humans als mitjans demòcrates de Turquia, va ser detengut nombroses vegades per voler ficar-se en l'entramat del genocidi armeni comès per l'imperi otomà a Anatòlia després de la primera guerra mundial.
El fet que s'atrevís a qualificar-lo de genocidi, li va valdre l'hostilitat de l'ultranacionalisme turc:
“Amb tota certesa dic que es tracta d'un genocidi, pels resultats: podeu veure que ha desaparegut tot un poble que ha viscut en aquestes terres durant 4.000 anys” -deia sense embuts-.

Malgrat intenti donar a la Unió Europea una imatge de democratització, el govern turc s'ha col·locat al costat de l'ultranacionalisme.

I, pel que fa als mitjans de comunicació turcs, malgrat les seves llàgrimes de cocodril d'aquests dies, la gran majoria de diaris i cadenes de televisió han estat durant aquests darrers anys autèntics instruments de provocació de la població turca contra els pobles no turcs residents al territori com són l'armeni, l'assiri, el kurd, el grec, etc.

L'assassinat de Dink és una de les conseqüències tràgiques d'aquesta campanya que segons el nostre parer constitueix un crim contra la humanitat.

Com a organitzacions sorgides de l'emigració política provinent de Turquia, saludam la memòria de Hrant Dink, trametem el nostre condol a la seva família, al poble armeni i a totes les forces democràtiques de Turquia.

Feim una crida a les instàncies europees i belgues,

  • perquè reaccionin enèrgicament contra aquest crim
  • perquè condemnin la política dels dirigents político-militars de Turquia que es dediquen a enfonsar les portes d'entrada a la Unió Europea incessantment;
  • perquè cessin les pràctiques criminals d'Ankara;
  • perquè els dirigents i les forces democràtiques europees romanguin més vigilants i exigents enfront del règim repressiu d'Ankara

- Associació d'Armenis Demòcrates de Bèlgica
- Associacions d'Assiris de Bèlgica
- Institut Kurd de Brussel·les
- Fundació Info-Turca
- Casal Popular de Gènova

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb