nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

No aneu darrere els doblers, diu el PP!

nurukundo2005 | 20 Gener, 2007 22:50 | facebook.com google.com

El company Sebastià Mesquida i Sureda, amb el títol Per a l'amic Ferran Bonnín, veu publicat un text seu a la secció “Cartes al Director” del diari Última Hora el mateix dia de la festa del patró de Palma, Sant Sebastià.

Diu que es tracta de la seva intervenció personal en un conflicte produït per l'intercanvi de cartes entre Jaume Santandreu, Teodor Suau, Pere Torres, etc.

Ell sap que hi ha gent que no la troba gens desencertada, la seva carta, i que considera que l'enfrontament que hi ha hagut a través dels diaris és lleig, i s'ha reduït, a més a més, a aspectes més bé superficials; mentre no hi surten els problemes reals de l'església...

No em puc estar de dir-li, al bon company Sebastià Mesquida que ha fet molt bé de passar-me l'escrit seu que ha publicat Última Hora, ja que, des de fa un temps, no llegesc els diaris amb l'assiduïtat d'altres èpoques i no he tengut l'oportunitat de veure'l.

Li dic que he pogut constatar que, com sempre, també en aquest cas s'endinsa en el més profund del bassó de la qüestió i va a la mateixa arrel del problema (si es pot dir problema, res que tengui a veure amb Jaume Santandreu!)

La veritat és que avui mateix -li dic- he assistit -i resistit durant tot el temps- a la missa de la Seu amb motiu de la festa del patró de Ciutat, Sant Sebastià!

Hi ha per llogar-hi cadiretes! O per pegar-hi foc! Com es vulgui.

No sé com hi hagués reaccionat en Jaume: tota la cort celestial pepera (des de Rodríguez i Estaràs per part del Govern, passant per na Cirereta i tota la seva comparsa catòlica-apostòlica-romana) rebent l'acollida calorosa, amb els braços ben oberts per part d'un monsenyor Murgui que hi apareix més content que unes pasqües! No ho dissimula gens ni mica.

Per si això no basta, s'hi ha d'escoltar la "paraula de Déu" llegida per unes boques tan càndides com les d'aquell regidor pepero que recomana en veu ben alta allò de sant Pau "no aneu darrere els doblers"... Ho diu amb una convicció tan ferma... que fins i tot fa ganes de seguir-lo!

O s'hi ha de respondre a les pregàries dels feels llegides per dues boques peperes governamentals municipals...

O s'hi han d'atendre i escoltar les paraules finals de comiat que el doctor Murgui adreça a totes les autoritats, "sobretot a les militars aquí presents"... (!)
S'hi produeix un tal embolic escènic (!) que ni tan sols el canonge “Romet” pot entonar com de costum l'ite missa est de rigor.

N'hi ha que pensen que, per molt que es digui sobre qui Jaume Santandreu tracta de ”Reverendíssim caragol de banya enfonyada", mai no s'arribarà a dir-ne tot quant cal!

Aquesta missa de la seu -em diu Sebastià- la m'imagín. És un resum de moltes coses que un rebutja des de molt endins. Ja ho saps ¡Quina llàstima que tantes coses serioses com molts experimentam avui sovint romanguin, en molts de casos, incomunicades i es converteixin en una simple càrrega individual! Amb una paraula. Gràcies, Cil, i la salutació cordial de sempre. Sebastià.

Li n'agraesc públicament i profundament el comentari

Una recomanació -encara que pugui resultar del tot estèril- a la Corporació Municipal de l'Ajuntament de Palma: que prenguin llum de na Pintora! O, si ho prefereixen, del Pintor... força conseqüent amb les seves creences...

Cecili Buele i Ramis
Mallorca

Comentaris

Conflicte Santandreu i altres

Sebastià Mesquida | 21/01/2007, 11:24

Vull afrair a l'amic Cil Buele la difusió que ha afegit a meva aportació publicada a Última Hora, secció de "Cartas al Director", de 20/01/07. I Saludar-lo cordialment, com és clar.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb