nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Drets Humans de Mallorca contra la pena de mort a Saddam Hussein

nurukundo2005 | 29 Desembre, 2006 18:25 | facebook.com google.com

Drets Humans de Mallorca, recollint l'opinió manifestada per L'Associació pels drets humans d'Espanya - APDHE – davant les notícies relacionades amb la condemna a mort i molt probable execució propera de Saddam Hussein, manifesta públicament que: la pena de mort és inacceptable en qualsevol cas i circumstància.

  • L'abolició de la pena de mort es basa en el cor dels drets humans: la dignitat de la persona i el dret a la vida i a la integritat física.
  • L'estat espanyol, d'acord amb l'article 10.2 de la Constitució, ha assumit la Declaració Universal dels Drets Humans i els successius pactes ratificats en aquesta matèria, com el criteri d'interpretació dels drets fonamentals i les llibertats constitucionals vigents.
  • Contra la pena de mort s'expressen, a partir de la Declaració Universal dels Drets Humans, el corresponent Pacte internacional de drets civils i polítics i el seu Protocol facultatiu 2, tots dos ratificats per Espanya.
  • Així mateix, d'acord amb l'article 15 de la Constitució, Espanya és un dels primers estats que ratifica, l'any 1985, el Protocol nº 6 al Conveni Europeu de Drets Humans i Llibertats Fonamentals, relatiu a l'abolició de la pena de mort, l'article 1 del qual estableix que “queda abolida la pena de mort; ningú no pot ser condemnat a aquesta pena ni executat”.
  • L'ONU i el Consell d'Europa han realitzat accions diverses a favor d'una moratòria generalitzada de les execucions capitals, orientada a l'abolició definitiva de la pena de mort en tot el Planeta.

A la llum d'aquests fets i principis,
- Manifesta el seu rebuig a l'aplicació de la pena de mort a Saddam Hussein.
- Rebutja aquells judicis de valor sobre aquesta qüestió que es basen en criteris i calendaris d'oportunitat política, com s'està difonent als mitjans de comunicació nacionals i internacionals.
- Reitera que qualsevol execució de la pena de mort és inadmissible, amb total independència de la situació i condicions personals de qualsevol presumpte reu, el primer caràcter essencial del qual és el de persona humana.
- Insta les autoritats i d'altres responsables polítics de l'estat espanyol a complir el seu deure, manifestant a l'àmbit nacional i internacional el rebuig públic d'Espanya a aquesta execució.
- Insta les empreses i professionals dels mitjans de comunicació a no diluir el principi de la dignitat i els drets de la persona entre consideracions d'oportunitat política.

A veure si s'arriba a temps d'aturar aquesta execució que, entre d'altres aberracions, significa una autèntica revenja personal i política del president Bush!

Mallorca, 29 de desembre de 2006.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb