nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Continua la lluita amb la jerarquia eclesiàstica

nurukundo2005 | 26 Setembre, 2006 17:36 | facebook.com google.com

Mai no es cansen d'insistir i, després de molts anys de lluita, continuen reprenent contactes amb polítics, bisbes i qualque superior religiós.
Ho fan en funció dels objectius i el pla de treball que s'havien marcat en un principi.
Precisament en aquest moments volen refrescar idees i recordar els motius de la seva acció, el per què de tot plegat.

És un col·lectiu que no s'ha fet gaire famós, però que ha treballat incansablement a favor d'una causa que consideren justa.
Són persones de carn i os que han dedicat gran part de la seva vida i de les seves activitats al servei de l'església catòlica, com a capellans diocesans, religiosos o religioses.

Per motius diversos, un bon dia decideixen cessar en el ministeri sacerdotal o professió religiosa -o hi són cessats-, perquè volen dur una vida laboral i familiar normal i corrent dins la societat civil.

Quan els arriba l'edat de la jubilació, emperò, a l'hora de percebre una pensió com qualsevol ciutadà, es troben amb què tots aquells anys dedicats a la vida laboral a l'interior de l'església són totalment ignorats per manca de protecció social per part de la jerarquia eclesiàstica a la qual han servit -diòcesis i congregacions religioses que no cotitzaren a la Seguretat Social.
Per tenir-hi dret, cadascú s'ho ha de pagar ara de la seva pròpia butxaca.

Que aquesta gent treballadora hagi de pagar la part de la pensió que correspon als anys de servei a la diòcesi o a la comunitat religiosa esdevé una anomalia estranya i injusta que fa minvar sensiblement la pensió real que es percep.
No poques d'aquestes persones s'han vist enfonsades dins la precarietat d'una pensió que roman fins i tot per davall de la pensió mínima garantida per l'Estat:
”Algunes religioses, religiosos i capellans que se secularitzaren abans de l'any 1978 (i 1982) -diu un capellà pregoner- a l'actualitat tenen greus problemes quan han de cobrar-ne les pensions de jubilació corresponents als anys treballats per a l'església catòlica sense cap casta de contracte i sense cotitzar a la Seguretat Social. És un tema molt trist i força desagradable que s'hauria d'acabar de tractar de manera adequada”

El col·lectiu que integra la FES – Federación Estatal de Secularizados- considera que es tracta d'una situació injusta, i també molt trista i desagradable perquè fa vint anys que reclamen l'atenció de la jerarquia eclesiàstica.

En aquests moments, creuen que les coses estan canviant i que hi ha motius per mantenir la confiança.
Han mantengut reunions diverses a,b Fernando Giménez, vicesecretari d'Economia de la Conferència Episcopal Espanyola, recentment nomenat per la jerarquia eclesiàstica per entaular conversacions que portin a una solució 'justa i raonable'.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb