nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Què volen aquesta gent que posa la banderola?

nurukundo2005 | 11 Setembre, 2006 17:58 | facebook.com google.com

La Diada de Mallorca, que enguany se celebra per desena vegada consecutiva dia 12 de setembre des que va ser instituïda l'any 1997, coincideix amb el dia que, al Congrés dels Diputats del Regne d'Espanya, es fa el debat sobre la presa en consideració de la reforma de l'Estatut d'autonomia per a les Illes Balears que hi ha presentat el Parlament de les Illes Balears.Com s'afirma al Diari Oficial de les Corts Generals espanyoles, es tracta de la "PROPUESTA DE REFORMA DE ESTATUTO DE AUTONOMÍA 127/000005 Propuesta de reforma del Estatuto de Autonomía de las Illes Balears".

És una mica mal d'entendre tot això, per a qualsevol persona mínimament assenyada que pretengui endinsar-se una mica en la seva comprensió.

En què quedam? Què celebra Mallorca aquest 12 de setembre de 2006?

Pel que es veu i es diu, Mallorca celebra simultàniament a bombo i platerets dos esdeveniments tan contraposats que resulta ben difícil compaginar-los, sense arrufar el nas ni tancar els ulls ni les orelles ni el cervell...:

D'una banda, se'ns diu, se celebra que tal dia com avui, l'any 1276, el rei Jaume II de Mallorca jura la ”Carta de franqueses i privilegis del Regne de Mallorca”, de manera que aquesta Carta de l'any 1276 es converteix en la base jurídica del nostre país -com s'afirma a la web del Consell de Mallorca avui, 730 anys després, en fer referència a la Diada.

De l'altra, tot l'estament polític oficial illenc, el mateix dia 12 de setembre i gairebé a les mateixes hores, celebra a Madrid un acte que es diu que és de summa importància per a la gent illenca: el Congrés dels Diputats del Regne d'Espanya que manté com a cap d'Estat el rei Joan Carles I, pren en consideració el text d'un ”estatutet d'autonomieta” que relliga Mallorca a Espanya molt més estretament del que ha estat fins ara.

Això vol dir que, dia 12 de setembre de 2006, n'hi ha que d'alguna manera també celebren que es continuïn trepitjant vergonyosament aquells privilegis i aquelles franqueses que va atorgar al Regne de Mallorca el rei Jaume II l'any 1276 -730 anys abans-

En què quedam, idò, podria dir qualcú!?

Celebram la nostra condició de regne independent, amb bandera pròpia i sobirania plena?
O celebram més tost la nostra condició de regió dependent d'Espanya, amb bandera compartida i sobirania anul·lada?

Ens ho haurien d'explicar més clarament.
Sobretot aquells polítics que bravegen de mallorquinitat i mallorquinisme, alhora que rebutgen la més petita mostra de catalanitat i catalanisme, tot defensant aferrissadament l'espanyolitat i l'espanyolisme més desfermat.

Ens ho poden explicar aquells altres polítics que consideren que aquesta Diada de Mallorca 2006 pot contribuir a enfortir iniciatives cíviques tan engrescadores com la Plataforma pel dret de decidir, que serà bo que s'arribi a implantar també a Mallorca, com a la resta de territoris dels Països Catalans.

Comentaris

bé que fas!

ambelsousbenplens | 11/09/2006, 20:11

Ja se sap què vol qualcú que ha penjat la banderola: vol dir que Mallorca és ca seva i no Lapònia! S'ha d'entendre que solament és per uns dies o és per a sempre...?

Per exemple.

laseuplenadous | 11/09/2006, 18:40

Mira, encara que no puc suportar la corrupta UM, jo he penjat la banderola. I fins i tot amb el castellet. No ens embafàren per Nadal penjant "papasnoel" a tuti plain?. Doncs, jo al manco vull dir que Mallorca és ca meva i no Laponia.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb