nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Diada de Mallorca 2006 i Plataforma pel dret de decidir

nurukundo2005 | 09 Setembre, 2006 17:29 | facebook.com google.com

Amb el lema ”Som una nació i tenim el dret de decidir”, el 18 de febrer de 2006 centenars de milers de persones omplen els carrers de Barcelona en una de les manifestacions més multitudinàries que es recorden.

Convocades per la Plataforma pel dret de decidir -PDD-”, s'hi fan presents representants i integrants d'entitats i moviments socials, procedents d'una àmplia pluralitat de sectors socials i polítics d'arreu dels Països Catalans, volent intervenir en la conjuntura política oberta amb la reforma de l'Estatut d'autonomia per a la comunitat autònoma de Catalunya.

La Plataforma convocant recorda la lluita de l'Assemblea de Catalunya en favor del restabliment de l'Estatut d'Autonomia com a mitjà per exercir el dret a l'autodeterminació, i rememora també que fa vint-i-cinc anys la nació catalana sortí al carrer davant de l'ofensiva contra l'expressió de la seva identitat.

Ara veu necessari tornar a manifestar-se sota el lema "Som una nació i tenim el dret de decidir!"

Les entitats convocants estan convençudes que cal exercir aquest dret per tal de garantir que les polítiques que es duen a terme estiguin d'acord amb les aspiracions i les necessitats del poble català i per tal d'afavorir el progrés social en drets de ciutadania i immigració, drets socials i laborals, llengua i cultura, medi ambient, polítiques de gènere, habitatge, tecnologies de la comunicació, educació, salut i seguretat, entre d'altres.

Així mateix, afirmen que cap veritable autogovern és possible sense sobirania fiscal i tributària i sense inversions i infrastructures, relacions internacionals i cooperació.

Perquè som una nació i defensem la nostra identitat, com qualsevol poble hem de tenir el dret a poder decidir lliurement quin és el nostre futur. El que nosaltres decidim, ningú no ho ha de retallar. Per la llibertat i la democràcia, sortim al carrer per manifestar-nos dient: "Som una nació i tenim el dret de decidir!"

Un cop realitzada la manifestació, i amb el resultat del referèndum ja conegut, la Plataforma «Pel dret de decidir», formada per més de set-centes entitats i moviments socials i més de 4000 adhesions individuals d'arreu dels Països Catalans, considera que la dinàmica generada per les forces polítiques ha causat un alt grau de descontent i desil·lusió i alhora un component de crítica important en totes les opcions de vot (sí, no, nul i blanc).

Si més no, constata que l’abstenció política a aquest estatut pot arribar a ser de gairebé la meitat (el 25 %) del 50 % de ciutadans que no van anar a votar, i que, per tant, sumant-los al resultat del “no” i del “blanc” dóna una majoria crítica de rebuig a aquest estatut.

La Plataforma valora aquesta alta abstenció com una manca d’interès per la via estatutària i afirma que l’època de l’autonomisme ha arribat al seu final.

En aquest sentit, i tenint en compte que Europa i el món globalitzat evolucionen cap a noves formes d’organització i govern, la Plataforma considera que és el moment d’avançar cap a una via sobiranista.

Creu, alhora, que tots els principis que van ser inclosos en el seu manifest fundacional i el seu lema “Som una nació i tenim el dret de decidir” són vigents i han de ser el fonament per a la construcció d’un nou futur en el qual la societat civil dels Països Catalans ha de poder incidir políticament.

Veu la necessitat de construir un nou moviment sobiranista fort i amb estructures autònomes més enllà de la lògica partidista.
Aquest moviment ha de néixer de la xarxa transversal (territorial i sectorial) creada per la Plataforma pel dret de decidir durant l’organització de la manifestació del 18 de febrer i dels diversos col·lectius de la societat civil que s’han manifestat en contra del text estatutari.

L’esperit de la manifestació que va aplegar centenars de milers de persones ha de permetre un redreçament democràtic i l’avenç cap a la recuperació dels drets col·lectius del Poble català.

Es crea, doncs, la Comissió d'Extensió de la Plataforma pel dret de decidir, amb la finalitat d'engegar una campanya d'extensió arreu dels Països Catalans, amb la convocatòria d'assemblees obertes en territoris diversos:

La primera Assemblea es realitza a Andorra, amb uns resultats força encoratjadors. L’objectiu és reunir els primers interessats a constituir el nucli de la PDD al Principat d'Andorra. Com és habitual, els integrants poden ser persones a títol individual, entitats, federacions, sindicats, partits, etc.
L’única condició és l’adhesió al manifest fundacional de la PDD i establir el funcionament regular de la PDD.

Amb motiu de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya 2006, és prevista la convocatòria d'altres assemblees en altres indrets dels territoris dels Països Catalans.

És d'esperar que la Comissió d'Extensió de la Plataforma pel dret de decidir també arreli i prengui força a Mallorca, i al conjunt de les Illes Balears i Pitiüses, on, més que mai, es considera necessari enfortir i consolidar la consciència nacional, al nivell popular més ampli.

La celebració d'una Diada de Mallorca 2006, amb banderes del castellet per balcons i finestres, no ha d'amagar la realitat nacional d'uns Països Catalans totalment subjectes i dependents d'Espanya.

Curiosament, el mateix dia 12 de setembre de 2006, a les 13 hores, al Congrés dels Diputats, a Madrid, s'inicia el debat de totalitat sobre la proposta de reforma de l''estatutet d'autonomieta per les illetes de Balears' que el Parlament de les Illes Balears hi ha fet arribar.

Curiosa coincidència:
Amb motiu de la Diada de Mallorca 2006... tothom cap a Madrid!!! No en faltaria d'altra!!!
Diada de Mallorca, sí, però gens ni mica catalanitzada... ben al contrari, totalment CASTELLANITZADA!!!

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb